Reteta: Dovlecei grecesti in floare

Reteta: Dovlecei grecesti in floare

Pentru acesta reteta se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeti.

Ingrediente:

- 1 kg dovlecei in floare,
- 2 linguri ulei,
- 100 grame arpagic,
- 2 lingurite marar
- patrunjel verde tocat.

Mod de preparare:

1

Dovleceii  se spala numai si se rumenesc intr-o cratita cu putin ulei.

2

Separat se prajeste usor, de asemenea in ulei, arpagicul, se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit, pana se inmoaie.

3

Se pune arpagicul in aceeasi cratita cu dovleceii, se adauga putina apa, verdeata tocata si se potriveste de sare.

4

Se poate adauga in sos si zeama de la o jumatate de lamaie. Se dau la cuptor si cand sunt gata, se servesc dupa ce s-au mai racorit.

Etichete: dovlecei, arpagic, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se prepara la fel de repede ca si dovleceii pane. Ingrediente: - 3 dovlecei mijlocii,...
Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii...
Musacaua este o mancare gustoasa si satioasa care se prepara din carne macra in combinatie cu legume,...