Reteta: Morcovi cu sos de smantana

Reteta: Morcovi cu sos de smantana

Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare sau pe post de garnitura pentru carne.

Ingrediente:

- un kg morcovi (carote),
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- 2 linguri rase zahar,
- sare,
- o ceasca smantana,
- o lingurita de faina.

Mod de preparare:

1

Se rad morcovii cu un cutit bine ascutit.

2

Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua cesti de apa sau zeama de carne, doua linguri rase de zahar si sare.

3

Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, miscand cratita din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund.

4

Cand sunt gata, sosul trebuie sa fie destul de scazut. 

5

Se amesteca separat smantana cu faina si se toarna deasupra.

Mod de servire:

Cum s-au infierbintat, se servesc.

Etichete: morcovi, smantana, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos. Ingrediente: - o varza mijlocie,...
Pentru aceasta reteta se poate folosi un mixt de carne marca de vita, porc si miel, dupa...
Carnea de caprioara poate fi pregatita la cuptor simpla, cu smantana sau cu alte ingrediente care ii...