Reteta: Telina cu ciuperci

 Reteta: Telina cu ciuperci

O mancare de legume delicioasa cu sos de vin si condimente este telina cu ciuperci.

Ingrediente:

- 4 teline,
- 2 cepe,
- 200 g ciuperci,
- o lingura de faina,
- un paharel de vin,
- 2 linguri de untura,
- sare, piper,
- foaie de dafin.

Mod de preparare:

1

Se curata radacinile de telina destul de adanc, ca sa nu ramana nimic din coaja fibroasa care le acopera.

2

Se taie in doua, iar fiecare jumatate in felii groase de 1 cm.

3

Se pun la fiert cu apa rece, care sa le cuprinda bine. Se pune sare. Se fierb pana incep sa se moaie.

4

Se scot si se scurg. Separat se rumenesc cepele taiate marunt, cu o lingura de untura, se adauga faina si se lasa sa se rumeneasca.

5

Se sting cu un paharel de vin amestecat cu apa. Se mai adauga sare, piper, foaie de dafin. Se lasa sosul sa fiarba o jumatate de ora.

6

Cand este bine fiert si destul de scazut, se strecoara in cratita in care au fost asezate feliile scurse de telina, adaugand si cateva ciuperci curatite, taiate marunt si inabusite o untura. Se potriveste de sare. Se acopera si se fierbe inabusit circa 20 de minute.

Pagina 1/2
Etichete: telina, ciuperci, sos vin

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Telina, denumita de unii si Viagra Saracului, este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale terapeutice. Aceasta planta legumicola...
Rinichii indeplinesc functii foarte importante in organism, fiind responsabili cu eliminarea toxinelor din sange si cu producerea...
Exista o bautura din numai 2 ingrediente naturale, care arde grasimile si va ajuta sa slabiti. Combinatia...