Reteta: Sarmale cu crupe de porumb

   Reteta: Sarmale cu crupe de porumb

Crupele de porumb nu sunt altceva decat porumb macinat, insa mult mai mare decat malaiul obisnuit.

Ingrediente pentru 6 persoane:

- o varza mare murata,
- o ceasca de crupe (pasat),
- 2 cepe,
- 2 linguri de jumari (ramase de la topitul unturii),
- 3 linguri de untura,
- sare, piper,
- o lingurita boia de ardei,
- 2 - 3 bucati de sorici afumat.

Mod de preparare:

1

Sarmalele se pot face atat cu varza acra, cat si cu varza dulce.

2

Aceasta din urma se opareste cu bors inainte de a fi pregatita.

3

Se taie marunt cepele si se pun sa se rumeneasca cu o lingura de untura.

4

Se adauga jumarile ramase de la topitul unturii sau o bucata de slanina afumata taiata marunt.

5

Se pun crupele dupa ce au fost bine spalate si scurse si se sting cu o ceasca de apa.

6

Se amesteca mereu ca sa nu se lipeasca.

7

Cand au inceput sa se umfle, se dau la o parte sa se racoreasca putin. Se adauga sare si piper.

8

Se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina.

9

Varza care a ramas se taie ca fideaua, se asaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri, cateva bucati de sorici afumat si fiert.

10

Se toarna apa, sau bors cand sarmalele sunt facute cu varza dulce.

11

Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, cam doua ore.

Mod de servire:

Se servesc calde imediat dupa ce s-au facut, dar sunt mai gustoase incalzite.

Etichete: sarmale, crupe, porumb

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa,...
Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului. ...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...