Calcan la cuptor cu smantana

Calcan la cuptor cu smantana

Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult deoarece carnea se poate faramita la servire.

Ingrediente:

- 1,5 kg calcan,

- 3 linguri unt,

- 1/2 lingura de faina,

- 200 g smantana,

- condimente: sare, piper.

Mod de pregatire:

1

Se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie rezistenta la foc.

2

Se sareaza calcanul cat trebuie, se asaza in farfurie cu partea alba in sus. Se stropeste bine cu unt.

3

Se acopera cu un capac sau, daca lipseste, cu o coala de hartie alba mai tare, de marimea farfuriei.

4

Se da la cuptor la foc mijlociu, se tine aproximativ o ora. Se unge din timp in timp cu untul din farfurie.

5

Se incearca cu o scobitoare, ca si calcanul fiert, si cand este gata, se scoate din cuptor si se curata de piele.

6

Separat se incalzeste o jumatate lingura de unt.

7

Cand este fierbinte se pune tot atata faina si se amesteca fara a lasa sa se ingalbeneasca.

8

Se adauga smantana, turnata cate o lingurita, si se amesteca mereu. Se adauga sare si piper. Se tine la cald, intr-un vas cu apa fierbinte.

Mod de servire:

Cu 10 minute inainte de a servi, se toarna sosul in farfurie peste calcan. Se serveste foarte fierbinte.

Dificultate: medie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Calcanul este un peste cu forma plata care traieste inclusiv in Marea Neagra. Carnea de calcan este...
Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate...
Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare