Cum sa faci SPROT prajit

Cum sa faci SPROT prajit

Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.

Ingrediente:

- 500 grame de sprot;

- 200 grame de malai;

- ulei de floarea soarelui(pentru prajit);

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- spala pestisorii la jet;

- indeparteaza capul si intestinul, daca doresti. Unii prefera sa consume sprotul necuratat;

- dupa curatare, treci, din nou, pestele prin jet de apa rece;

- apoi, il vei tavali prin malai, astfel incat sa il acoperi peste tot;

- prajeste pestisorii in baie de ulei la foc iute pana ce devin crocanti. Incinge bine uleiul inainte;

Sprotul prajit se va servi cu mamaliguta calda, cu mujdei de usturoi sau cu muraturi! Dupa aceeasi reteta se fac si hamsiile prajite!

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....
Salaul cu legume este foarte gustos, usor de facut si foarte potrivit in aceasta perioada, cand legumele...
Heringul este un aliment cu proprietati benefice pentru sanatate. Substantele continute de acest peste ne sporeste rezistenta...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare