Cum sa faci tartine cu rosii, cascaval si sprot

Cum sa faci tartine cu rosii, cascaval si sprot

Obisnuiesti sa faci din cand in cand tartine? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta mai putin obisnuita. Cea pe care ti-o prezentam azi include sprot, rosii si cascaval. Suntem siguri ca vei fi incantat/a de gustul oferit de acest aperitiv aparte!

Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Ingrediente:

- 6 felii de paine pentru toast(sau cate doresti in functie de cati oameni servesc aperitivul);

- 100 grae de cascaval;

- 4 linguri de maioneza;

- un catel de usturoi;

- o conserva de sprot in ulei;

- 3 rosii mici/4 rosii cherry;

- o frunza de salata verde.

Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Mod de preparare:

- intinde feliile de paine cu un sucitor(nu exagerat);

- taie feliile de paine in jumatati triunghiulare;

- apropie varfurile fiecarui triunghi de paine si prinde-le cu o scobitoare(vei obtine o forma cumva asemanatoare unei barcute);

- pune feliile de paine pe o farfurie si baga-le apoi timp de 2 minute in cuptorul cu microunde, pentru a se usca atat cat trebuie;

- transfera painea pe un tocator de lemn;

- scoate cu grija scobitorile si lasa painea la racit;

- da cascavalul prin razatoarea mica;

- amesteca maioneza si usturoiul dat prin presa cu cascavalul ras;

- scoate sprotul din ulei;

- taie rosiile in feliute;

- taie frunzele de salata in bucatele triunghiulare;

- unge fiecare bucatica de paine cu compozitia de cascaval;

- pune peste o bucatica de salata verde, putin sprot si 2 feliute de rosie.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci TARTINE VESELE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa pui ceva aparte pe masa de Craciun, fara un efort considerabil? Ai putea incerca sa...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Iti plac produsele de panificatie facute in casa? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Vorbim...