Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Ingrediente:
- 6 felii de paine pentru toast(sau cate doresti in functie de cati oameni servesc aperitivul);
- 100 grae de cascaval;
- 4 linguri de maioneza;
- un catel de usturoi;
- o conserva de sprot in ulei;
- 3 rosii mici/4 rosii cherry;
- o frunza de salata verde.
Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Mod de preparare:
- intinde feliile de paine cu un sucitor(nu exagerat);
- taie feliile de paine in jumatati triunghiulare;
- apropie varfurile fiecarui triunghi de paine si prinde-le cu o scobitoare(vei obtine o forma cumva asemanatoare unei barcute);
- pune feliile de paine pe o farfurie si baga-le apoi timp de 2 minute in cuptorul cu microunde, pentru a se usca atat cat trebuie;
- transfera painea pe un tocator de lemn;
- scoate cu grija scobitorile si lasa painea la racit;
- da cascavalul prin razatoarea mica;
- amesteca maioneza si usturoiul dat prin presa cu cascavalul ras;
- scoate sprotul din ulei;
- taie rosiile in feliute;
- taie frunzele de salata in bucatele triunghiulare;
- unge fiecare bucatica de paine cu compozitia de cascaval;
- pune peste o bucatica de salata verde, putin sprot si 2 feliute de rosie.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci TARTINE VESELE