Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.
Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.
Ingrediente:
- 500 grame linte,
- sare,
- 2 cepe,
- 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea.
Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat. Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca.
Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate pe masina pana devine spumoasa.
Se mai adauga cate putin din apa in care a fiert, ca sa nu fie prea groasa.
Mod de servire:
Se serveste cu ceapa prajita in ulei.
Optional: Este foarte gustoasa daca la fiert se adauga cateva felii de slanina afumata, taiata marunt, iar inainte de a fi servita, se amesteca cu putin unt proaspat.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.