Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.
Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.
Considerate de nutritionisti mici minuni care cresc in locurile umbroase, ciupercile merita consumate de orice gurmand, cu conditia sa nu le culegeti din padure, daca nu stiti in proportie de 100% ca nu sunt otravitoare!
Salata de ciuperci poate fi preparata in orice zi de post din an, dar si in celelalte perioade cand merge la fix alaturi de o friptura.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 2 linguri ulei
- 2 linguri otet
- sare
- piper
- patrunjel verde tocat.
Mod de preparare:
Se curata ciupercile, se spala si se pun sa fiarba in apa cat sa Ie cuprinda, cu sare si putin otet.
Cand sunt gata, se scurg si se taie in felii nu prea subtiri.
Se face sosul din ulei, otet, sare si piper, ca pentru orice salata, si se amesteca cu ciupercile.
Se adauga frunze patrunjel verde, taiat foarte fin.
La fel se pregateste salata de bureti sau de urechiuse, care se serveste cu mujdei de usturoi si mamaliguta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.