Cum poti ameliora durerile de cap in timpul sarcinii?

Cum poti ameliora durerile de cap in timpul sarcinii?

Sarcina poate fi o perioada minunata pentru viitoarele mame, insa, din pacate, durerile de cap sunt foarte frecvente, pe toata durata primului trimestru.

Iata ce puteti face, ca sa ameliorati durerile de cap in timpul sarcinii:

Odihniti-va din plin. In timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, corpul are de-a face cu o serie de schimbari rapide. Acestea pot include cresterea nivelului de hormoni, care streseaza corpul si provoaca stari de oboseala. Daca va odihniti cat trebuie, in timpul sarcinii, durerile de cap se vor reduce.

Verificati-va, regulat, glicemia. Atunci cand aceasta scade brusc, apar dureile de cap. Avand in vedere faptul ca in timpul sarcinii, bebelusul se hraneste prin intermediul mamei, trebuie sa mancati mai mult, pe parcursul zilei, pentru a va mentine glicemia in parametri normali.

Beti multa apa. In timpul sarcinii trebuie sa mariti cantitatea de mancare si lichide, pe care le consumati, pentru a va alimenta corespunzator, atat pe voi, cat si bebelusul. Consumul frecvent de apa amelioreaza durerile de cap, reducand umflarea vaselor de sange din cap, fenomen care are loc atunci cand nu va hidratati corespunzator sau cand sunteti stresate.

Reduceti, treptat, consumul de cofeina. Daca renuntati brusc, veti avea dureri de cap. Chiar daca cofeina nu este buna pentru gravide, daca ati fost dependente inainte de sarcina, este indicat sa renuntati treptat la aceasta.

Evitati stresul, deoarece acesta produce dureri de cap, in timpul sarcinii, datorita starii mentale si fizice a mamei. Incercati sa respirati adanc si sa va relaxati, cand aveti de a face cu situatii stresante, incercand sa uitati cu totul de ceea ce v-a stresat.

Faceti dus. Femeile insarcinate au o temperatura a corpului mai ridicata. Este important, asadar, ca acestea sa-si pastreze calmul. Daca va racoriti corpul, atunci cand va doare capul, puteti sa scapati imediat de durere. Puteti, de asemenea, sa va aplicati comprese reci pe fata si pe frunte, daca va aflati la serviciu sau pe strada, locuri unde nu puteti face dus.

Faceti miscare. Acest lucru va ajuta la pastrarea unei bune circulatii sanguine si la eliberarea de edorfine, ce va vor mentine fericite si nestresate.

Apelati la un terapeut prenatal. Masajele pot usura durerile de cap, datorita relaxarii muschilor si eliberarii tensiunii exercitate asupra corpului, imbunatatind, de asemenea, circulatia sanguina. Masajele sunt un mod ideal de va elibera de stresul cauzat de schimbarile, care au loc in timpul sarcinii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa...
Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie...
Femeile insarcinate trec prin multe stari, ce combina bucuria cu stresul, mai ales in primul trimestru. Iata...