Cum sa pescuiesti crap. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa pescuiesti crap. Tine cont de aceste sfaturi

Esti pasionat de pescuit, dar nu ai foarte multa experienta? Te ajutam, astazi, cu un sfat util: cum sa prinzi vestitul crap, pestele atat de cunoscut atat in pescuitul amator, cat si in cel sportiv. In orice categorie te-ai afla, nu uita sa respecti intotdeauna legea: pescuitul in perioada de prohibitie este interzis!

Cum sa pescuiesti crap. Tine cont de aceste sfaturi:

Alegerea locului. Daca vrei sa rpinzi crap, evident trebuie sa gaesti o apa care contine acest peste. Lacurile, baltile, iazurile speciale amenajate si raurile sunt locurile ideale. Sigur, ar fi bine sa te interesezi si cu privire la vegetatia din acea apa si la densitatea populatiei de crap din zona respectiva.

Achizitionarea echipamentului potrivit. Ai nevoie, in primul rand, de o undita cu actiune medie/grea, astfel incat sa nu ai dificultati in prinderea crapului.Mulineta trebuie sa fie solida si echipata cu un tambur generos, pentru a gestiona eficient firul gros. Alege fire de pescuit cu rezistenta adecvata, iar monturile si momelile trebuie sa fie selectate in functie de comportamentul crapului din zona respectiva.

Folosirea unei  barci adecvata. Sigur, poti peswcui si de pe mal,dar nu vei fi la fel de eficient ca in mijlcul apei. Pentru aceasta, ai nevoie de o barca; ua sportiva care minimizeaza rezistenta la apa si asigura stabilitate in timpul manevrelor este alegerea cea mai buna. Aceasta trebuie sa aiba, de asemenea, un fund plat sau usor inclinat pentru a oferi stabilitate(scae riscul rasturnarii). Nu in ultimul rand, motorul trebuie sa fie silentios, pentru ca pestele sa nu fuga. Gasesti materiale pentru pescuit in magazinele de specialitate si chiar pe internet. Daca alegi sa comanzi online, intra doar pe site-uri cunoscute si cu recenzii bune de la alti clienti.

Punerea la punct a strategiei. Daca pescuiesti de pe mal, trebuie sa alegi un loc potrivit; unul langa care apa este suficient de adanca. De asemenea, e necesar sa folosesti momeala pentru crap si sa alegi cu atentie momentele de momire. La fel de important: chiar daca ai iesit sa te relaxezi, fii atent in timpul sesiunii de pescuit! Poti scapa crapi frumosi. Nu in ultimul rand, iti vei adapta tactica de pescuit in functie de comportamentul crapului din apa respectiva.

Fir intins!

Citeste si: Cum sa alegi guta potrivita pentru pescuit

Etichete: crap, pescuit, pescuit crap

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti pasionat de pescuit, dar nu stii foarte multe despre acest hobby? Ai auzit despre pescuitul la...
Iti place pestele, in special crapul? Daca da, azi avem o reteta minunata pentru tine! Este vorba...
Crapul este unul dintre cei mai folositi pesti in bucataria romaneasca! Iti prezentam 5 retete diferite in...