Cum sa te relaxezi. 10 exercitii simple pentru ochi

Cum sa te relaxezi. 10 exercitii simple pentru ochi

Stai prea multe ore in fata calculatorului sau in fata televizorului? Acest stil de viata poate face rau ochilor tai. Senzatia de ochi uscati, mancarimea sau durerile de cap sunt doar cateva dintre simptomele pe care le vei experimenta. Din pacate, multi dintre noi nu au timp sa ia pauzele atat de necesare pentru relaxarea ochilor.

Iti prezentam o lista de exercitii simple pentru relaxarea ochilor. N-o sa iti ia mai mult de 15 minute si vei simti diferenta!

1. Mediteaza in intuneric. Pune coatele pe masa. Acopera-ti ochii cu palmele. Relaxeaza-te si mediteaza in intuneric. Stai in aceasta pozitie pentru cateva minute.

2. Misca ochii dintr-o extremitate in alta. Stai in pozitie de drepti. Uita-te drept in fata. Fara sa misti capul, uita-te spre stanga. Concentreaza-te pe ceea ce vezi. Apoi, uita-te spre dreapta si concentreaza-te pe ceea ce vezi. Muta ochii dintr-o parte in alta de 5 ori. Repeta ciclul de 3 ori.

3. Misca ochii de sus in jos. Stai drept si priveste inainte. Acum, uita-te in sus si concentreaza-te pe imaginea pe care o vezi. Priveste in jos. Nu iti face griji pentru posibilele riduri! Uita-te in sus si-n jos de 5 ori. Repeta seria de 3 ori.

4. Misca ochii in diagonala. Uita-te drept inainte. Uita-te in jos si spre stanga. Apoi, muta ochii in diagonala si priveste in sus si spre dreapta. Concentreaza-te pe imagine. Repeta exercitiul de 5 ori. Acum, uita- te inainte si repeta operatiunea in cealalta directie. Repeta intregul ciclu de 3 ori.

5. Roteste ochii. Stai drept si relaxeaza-te. Uita-te spre stanga si roteste ochii incet in sensul acelor de ceasornic. Fa asta de 5 ori, apoi roteste ochii in sens invers acelor de ceasornic(tot de 5 ori). Repeta seria de 3 ori.

6. Concentreaza-te pe puncte fixe(apropiat-indepartat). Concentreaza-ti privirea pe un creion. Ar trebui sa fie la maximum 30 centimetri distanta de ochi. Apoi, fixeaza un obiect indepartat. Concentreaza-te si incearca sa il vezi in detaliu. Acum, uita-te, iar, la creion. Schimba-ti concentrarea de 5 ori. Repeta ciclul de 3 ori.

7. Concentrarea #1. Stai drept. Uita-te inainte. Pironeste privirea in punctul imaginar dintre sprancene. Fa aceasta succesiune de priviri de 5 ori. Repeta seria de 3 ori.

8. Concentrarea #2. Stai drept. Uita-te inainte. Fixeaza varful nasului cu privirea timp de cateva secunde. Apoi, uita-te inainte din nou. Schimba aceste repere de 5 ori. Intregul ciclu se repeta de 3 ori.

9. Masajul #1. Tine ochii strans inchisi, vreme de 2-3 secunde. Dupa care lasa-i sa se relaxeze alte cateva secunde. Repeta aceasta succesiune de 10 ori.

10. Masajul #2. Inchide ochii. Maseaza usor pleoapele cu miscari circulare. Apasa incet. Fa 10 astfel de miscari, mai intai in sensul acelor de ceasornic, apoi invers.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...
Culoarea ochilor umani este in continua schimbare pana la varsta de 3 ani. Indiferent de modificari, ochii...
Miochimia reprezinta un tic motor al ochiului/ochilor care se manifesta printr-un spasm involuntar, nedureros al pleoapelor. In...