Zurek. Ingrediente pentru doua portii:
- 2 litri de apa;
- telina radacina;
- 2-3 crengute de telina;
- patrunjel radacina;
- pastarnac radacina;
- 10 ciuperci medii;
- 4 cartofi;
- 3 catei de usturoi; ,
- 3-4 carnati proaspeti afumati;
- 3 oua fierte tari,
- 200 ml de smantan;
- ceapa dupa gust;
- sare, piper, maghiran uscat, rozmarin si cuisoare, dupa gust.
Zurek. Mod de preparare:
- curata toate legumele, mai putin cartofii;
- spala bine cartofii;
- pune legumele la fiert intr-o cratita;
- adauga carnatii taiati bucatele mici, cand apa incepe sa clocoteasca;
- da focul la mic si fierbe amestecul cam 40 minute, pana cand legumele devin moi;
- strecoara zeama si adauga cartofii;
- odata ce cartofii s-au fiert complet, imprieteneste ciupercile feliate cu bucatelele de carnati;
- intr-o alta cratita pune borsul usturoiat la fiert, aduagand si ceilalti catei de usturoi;
- dupa ce a dat in clocot, toarna borsul printr-o strecuratoare peste ciorba. Asta pentru a obtine o ciorba cu gust de usturoi, dar fara usturoi;
- adauga sarea, piperul si celelalte condimente dupa gust;
- adauga si smantana;
- mai fierbe putin ciorba, amestecand si gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari ciorba de burechite