Cum sa faci zurek - ciorba poloneza

Cum sa faci zurek - ciorba poloneza

Zurek sau ciorba poloneza! O combinatie de arome care nu poate lasa pe nimeni indiferent. Asta chiar daca ingredientele sunt obisnuite, la indemana oricui. Pentru a obtine gustul unic de zurek, pune in practica reteta de mai jos.

Zurek. Ingrediente pentru doua portii:

- 2 litri de apa;

- telina radacina;

- 2-3 crengute de telina;

- patrunjel radacina;

- pastarnac radacina;

- 10 ciuperci medii;

- 4 cartofi;

- 3 catei de usturoi; ,

- 3-4 carnati proaspeti afumati;

- 3 oua fierte tari,

- 200 ml de smantan;

- ceapa dupa gust;

- sare, piper, maghiran uscat, rozmarin si cuisoare, dupa gust.

Zurek. Mod de preparare:

- curata toate legumele, mai putin cartofii;

- spala bine cartofii;

- pune legumele la fiert intr-o cratita;

- adauga carnatii taiati bucatele mici, cand apa incepe sa clocoteasca;

- da focul la mic si fierbe amestecul cam 40 minute, pana cand legumele devin moi;

- strecoara zeama si adauga cartofii;

- odata ce cartofii s-au fiert complet, imprieteneste ciupercile feliate cu bucatelele de carnati;

- intr-o alta cratita pune borsul usturoiat la fiert, aduagand si ceilalti catei de usturoi;

- dupa ce a dat in clocot, toarna borsul printr-o strecuratoare peste ciorba. Asta pentru a obtine o ciorba cu gust de usturoi, dar fara usturoi;

- adauga sarea, piperul si celelalte condimente dupa gust;

- adauga si smantana;

- mai fierbe putin ciorba, amestecand si gata!

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari ciorba de burechite

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi ti-am pregatit o reteta de supa simpla, hranitoare si foarte sanatoasa. Este vorba despre supa de...
Azi iti prezentam o supa simpla, dar speciala. Ne referim la supa vanatoreasca pe care orice membru...
Zurek sau ciorba poloneza! O combinatie de arome care nu poate lasa pe nimeni indiferent. Asta chiar...