Acizi grasi, omega 3

Lista articolelor despre acizi grasi si omega 3 pe AflaCum.ro

Articole despre acizi grasi si omega 3

Citeste cele mai noi articole despre acizi grasi si omega 3 publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acizi grasi si omega 3, pe AflaCum.ro!

Uleiul de canola este extras din seminte de rapita si are numeroare beneficii asupra organismului.

Acesta  are o concentratie mai mare de acizi grasi omega 3 decat uleiul de masline, contine vitamina E si vitamina K in concentratie mica si scade colesterolul rau din organism.

Expertii spun despre uleiul de canola ca rezista la oxidare si poate fi depozitat in camara, la intuneric si un an de zile fara sa isi schimbe proprietatile.

Daca un singur mar pe zi ne mentine sanatosi, consumul de nuci protejeaza inima si previne aparitia atacului vascular cerebral.

Conform unui studiu realizat la Centrul de cardiologie din Baltimore, SUA, s-a descoperit ca opt nuci pe zi tin arterele flexibile si inima sanatoasa.

Cand sa consumi nuci?

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali in dezvoltarea creierului, precum si in pastrarea sanatatii intregului organism, asadar consumul lor este foarte important.

Exista o serie de specii de pesti, bogate in acizi Omega 3, dupa cum urmeaza:

Pestii de apa rece contin multi acizi Omega 3, deoarece se hranesc cu alge, bogate in acid docosahexaenoic, pentru a-si forma un strat de grasime protector, necesar supravieturii in ape reci, cu un continut ridicat de Omega 3.

Fie ca lucrati pe timp de noapte sau ca trebuie sa conduceti o masina, iata ce trebuie sa faceti pentru a va imbunatati vederea pe intuneric:

1. Pregatirea ochilor pentru lumina slaba:

Purtati ochelari cu lentile rosii, timp de 20-30 de minute, inainte de a avea contact cu lumina slaba, deoarece acest lucru va ajuta ochii sa se concentreze in primul rand pe miscare si sa se obisnuiasca cu intunericul.  

Un tratament naturist recomandat pentru persoanele stresate sau care au probleme cu memoria sunt nucile.

Bogate in acizi grasi esentiali cum este omega 3, fibre si antioxidanti, nucile previn problemele de memorie si te ajuta ori de cate ori simti ca nu iti poti aminti ceva important.

Ideale pentru studenti, dar si pentru persoanele care isi solicita capacitatile intelectuale in mod curent, nucile sunt recomandate inclusiv de oamenii de stiinta in urmatoarele afectiuni: tulburari afective si neurologice, Alzheimer si boli cardiovasculare.

Cate nuci trebuie sa consumi zilnic?

Este suficient sa incluzi in dieta zilnica un pumn de nuci. Consumate crude in salate sau simple, nucile trebuie consumate in stare naturala, fara adaos de zahar sau alte alimente care le pot schimba gustul

Antioxidantii din nuci sunt benefice pentru organismul nostru dar mai ales pentru creier, organul cel mai important care nu doarme niciodata.

Iata o serie de alimente ce ajuta la detoxifierea ficatului, in mod natural:

- Nucile si alunele contin aminoacizi si nu au zahar in compozitie. Acestea sunt pline de acizi grasi esentiali. Nucile contin arginina si o serie de substante ce ajuta la detoxifierea ficatului si la oxigenarea sangelui.

- Evitati alcoolul si fructoza, deoarece ambele au efect nociv asupra ficatului. Fructoza se tranforma in grasime, aceasta fiind stocata in ficat si in tesuturi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa