Busuioc

Lista articolelor despre busuioc pe AflaCum.ro

Articole despre busuioc

Citeste cele mai noi articole despre busuioc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre busuioc, pe AflaCum.ro!

Probabil ai aflat ca apa consumata pe stomacul gol, imediat dupa trezire, face minuni in organismul tau. E foarte adevarat! Mai mult, apa devine un devarat elixir al tineretii consumata in combinatie cu o planta si cu un...metal.

Vorbim de busuioc si de argint! Trucul care inglobeaza aceste 3 ingrediente te poate ajuta sa scapi inclusiv de boli grave, precum diabetul sau ulcerul!

Ce trebuie sa faci

Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval este o reteta ideala pentru un mic dejun sanatos si satios!

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5 oua gaina (in aceasta reteta am folosit patru oua de gaina si patru oua de prepelita)
-  70 grame cascaval
- foi busuioc proaspat
- 7-8 rosii cherry sau 2 rosii normale
- o lingura smantana
- doua linguri lapte
- 5-6 masline
- jumatate de ardei capia
- sare si piper
- optional se mai poate pune si o lingura de amestec de seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac)
- unt

Mod prepare reteta Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval:
1. Se unge cu unt un vas termorezistent si se aranjeaza in el, uniform, rosiile cherry taiate in doua, ardeiul capia taiat marunt, maslinele si deasupra acestora se pun feliile sau cuburile de cascaval
2. Intr-un bol se bat ouale bine, se adauga smantana, laptele si amestecul de seminte. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.
3. Se toarna compozitia in vasul termorezistent, peste celealte ingrediente.
4. Se adauga deasupra foile de busuioc proaspat. Se pun cel putin 6 foi de busuioc.
5. Se baga vasul in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la aproximativ 180 de grade circa 45 de minute.
7. Cand omleta este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se poate servi cu muraturi, cu alte legume, branzeturi sau ketchup.

Pofta buna!

Busuiocul este un condiment cu efecte miraculoase asupra sanatatii, folosit in bucatarie, dar si ca remediu pentru combaterea diverselor boli.

Originar din India, busuiocul are numeroase beneficii terapeutice, fiind considerat o iarba sacra in Asia, Egipt, Grecia sau Roma.

Mod de intrebuintare:

Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate cu un amestec de plante, care le confera un gust deosebit.

Ierburile italiene sunt folosite adesea la fripturi de miel, de porc, de vita, la peste si la diferite feluri de mancare. Sandwich-urile, marinatele din carne, salatele si painea pot fi, de asemenea, asezonate cu ierburi italiene.

Daca si tu vrei sa prepari mancaruri gustoare cu ierburi italiene, afla cu ce preparate culinare poti asezona fiecare condiment.

Ceaiul de busuioc contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv, a aparatului urinar si este un calmant al gatului.

Prin actiunile antimicrobiene sau antiinflamatorii, busuiocul este de un real ajutor in tratamentul multor afectiuni.

Astfel, ceaiul de busuioc este benefic in tulburarile gastro-intestinale, deoarece busuiocul stimuleaza digestia, calmeaza colicile, ajuta la eliminarea gazelor, este antiseptic intestinal si diuretic.

Ierburile aromatice sunt plante folosite in scopuri culinare si medicinale.

Majoritatea ierburilor cresc ca anuale si perene in aer liber in timpul lunilor de primavara si vara dar multe dintre ele pot fi crescute, de asemenea, in interior.

In mod traditional, ierburile erau puse pe pervazuri insorite din casa pentru a stimula cresterea. Cu toate acestea, cresterea sustinuta a ierburilor in interior necesita perioade lungi de lumina intensa. Pentru a se acomoda cerintelor de lumina ale ierburilor, multi gradinari folosesc lampi speciale de crestere a plantelor pentru a produce recolte de ierburi mai mari si mai sanatoase pe tot parcursul anului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa