Digestie, coriandru

Lista articolelor despre digestie si coriandru pe AflaCum.ro

Articole despre digestie si coriandru

Citeste cele mai noi articole despre digestie si coriandru publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre digestie si coriandru, pe AflaCum.ro!

Ai probleme de digestie pe care nu mai vrei sa le tratezi cu medicamente? Fii tot timpul atent/a la alimentatie si foloseste un vechi condiment. Ne referim la coriandru(Coriandrum sativum)

Coriandrul imbunatateste digestia.

- fructele (boabele) sunt folosite pentru ameliorarea tulburarilor digestive, cum ar fi digestia lenta, balonarea, eructatiile, flatulenta.

Pancreatita si diabetul zaharat sunt cele mai comune boli pancreatice. Ele pot sta suficient de mult timp ascunse, astfel incat sa provoace complicatii grave. De aceea controalele de rutina la medicul specialist si alimentatia cat mai sanatoasa sunt esentiale pentru buna functionare a pancreasului.

In cazul in care suferi, din pacate, de boli pancreatice, cu siguranta ai la indemana un tratament clasic. Pe langa acesta, poti incerca si o veche reteta care vine tocmai din Mongolia. Aceasta are la baza cunoscutul coriandru!

Cum sa tratezi bolile de pancreas cu ajutorul coriandrului. Ai nevoie de:

Coriandrul este o planta aromatica pe care o poti creste atat in mediu natural cat si in mediu artificial, adica in casa. Nu e pretentios, infloreste rapid si chiar lasa seminte pe care sa le poti sadi din nou, astfel incat sa ai la indemana, destul de rapid, frunzulite proaspete.

Cum sa cresti coriandru in casa:

- amesteca semintele cu o mana de nisip. Astfel, se vor raspandi cu usurinta in vas;

Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre organism, pentru construirea si hranirea celulelor, precum si pentru obtinerea energiei necesare activitatilor zilnice.

Iata cum poate fi accelerata aceasta:

Faceti sport in mod regulat, deoarece activitatea fizica ajuta alimentele sa treaca mai rapid prin sistemul digestiv.

Metalele grele se formeaza in mod natural in scoarta teresta si se raspandesc in mediul inconjurator, din cauza mineritului, a arderii de carbuni sau a altor intrebuintari de natura industriala, domestica sau ce tin de agricultura.

Acestea pot patrunde in organismul uman prin inhalare, prin ingestie si prin absorbtie. Expunerea pe termen lung la metale grele poate cauza cancer, poate afecta sistemul central nervos si poate avea urmari cardiovasculare fatale.  

Iata cum pot fi eliminate metalele grele din organism:

Usturoiul este un ingredient extrem de indragit, care ofera savoare preparatelor culinare si care detine proprietati benefice pentru sanatate, cum ar fi cele antibacteriene, antivirale, antifungice si antioxidante, fiind bogat in vitamine si minerale.

Consumat zilnic, in cantitati moderate, usturoiul crud intareste sistemul imunitar si protejeaza intregul organism, fiind un antibiotic natural.

Iata cateva dintre beneficiile usturoiului:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul de galbenele contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv, ajuta la mentinerea sanatatii ficatului, sprijina refacerea...
Digestia reprezinta procesul prin care mancarea este descompusa in particule ce pot patrunde in fluxul sanguin. Din...
Multe persoane sufera de probleme digestive, ce pot fi evitate daca stiti ce puteti sa mancati si...
Visezi la un abdomen plat, dar ai un stil de viata dezordonat? Afla ce reguli trebuie sa...