Dulciuri, carbohidrati

Lista articolelor despre dulciuri si carbohidrati pe AflaCum.ro

Articole despre dulciuri si carbohidrati

Citeste cele mai noi articole despre dulciuri si carbohidrati publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dulciuri si carbohidrati, pe AflaCum.ro!

Toti oamenii poftesc mancaruri nesanatoase la un moment dat. Iata care este legatura dintre poftele alimentare si deficitul de anumite minerale din organism:

Ciocolata - Magneziu

Cea mai comuna pofta este cea pentru ciocolata, deoarece majoritatea oamenilor au deficit de magneziu in organism. Ciocolata alunga anxietatea, iritabilitatea, insomnia si scade tensiunea arteriala. De aceea ne simtim atat de bine dupa ce o mancam. Alternativele sanatoase sunt: nucile, pestele, fasolea si diferite seminte.

Biscuitii cu cocos se pot consuma in orice moment al zilei. Se prepara foarte usor si iti vor satisface garantat papilele gustative.

Ingrediente:

- 7 albusuri;

Amilaza este o enzima cu rol in degradarea carbohidratilor alimentari (amidon, glicogen si polizaharide). Aceasta e produsa de catre glandele salivare si pancreas. Enzima este secretata in cantitate mai mica si de catre mucoasa intestinului subtire, ovare, placenta (in sarcina) si trompe uterine.

Nivelurile ridicate ale amilazei din sange (hiperamilazemia) nu reprezinta o afectiune in sine. In schimb, e vorba despre un simptom al unor afectiuni medicale subiacente. Cel mai frecvent, amilaza ridicata este cauzata de pancreatita cronica sau acuta, boala Crohn, obstructia intestinala sau de infectii la nivelul vezicii biliare sau rinichilor. Singura modalitate de a reduce nivelul de amilaza este tratarea cauzei care sta la baza.

Cum sa scazi nivelurile de amilaza. Ajutor medical:

Vrei ceva dulce, iesit din comun? Daca da, iti prezentam o reteta aparte. Ai nevoie de cateva portocale si de ceva amidon de porumb. Sunt cele doua ingrediente de baza. Sa vedem, asadar, cum se fac dulciurile cu portocale!

Dulciuri cu portocale. Ingrediente:

- 240 mililitri/un pahar de suc de portocale;

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. In ultima vreme, la moda sunt dieta keto si dietele cu continut redus de carbohidrati(low-carb). Astazi, iti prezentam avantajele si dezavantajele pe care le ofera fiecare in parte.

Dieta Ketogenica (Keto) presupune un aport ridicat de grasimi, unul moderat de proteine si altul foarte scazut de grasimi. Dieta Keto introduce corpul intr-o stare numita ketoza. In aceasta perioada organismul produce cetone, care devin combustibil in momentul in care depozitele de glucoza sunt foarte scazute. Cetonele apar prin arderea tesutului adipos si prin intermediul unui proces de conversie care are loc in ficat devin corpi cetonici.

Cea mai cunoscuta formula a dietei Keto presupune un aport de 70% grasimi, 25% proteine si doar 5% carbohidrati neti. Acestia din urma se refera la numarul obtinut atunci cand se scad fibrele din totalul carbohidratilor ingerati.

Pericolul numit zahar este prezent in fiecare aliment/bautura dulce. Si ca orice exces, consumul de zahar produce dependenta. Vestea buna este, insa, ca aceasta dependenta poate fi invinsa in doar 10 zile. Iata ce trebuie sa faci in aceasta perioada, daca vrei sa scapi de dependenta de zahar.

Nu consuma bauturi cu calorii. Fiecare suc contine o cantitate mare de zahar. Cand bei un astfel de produs, e ca si cum ai incepe sa mananci cuburi de zahar. Nu e bine pentru un dependent de zahar! Asadar, sucul de care vorbim ofera organismului o crestere accentuata a nivelului de zahar din sange si crestere in greutate. Inlocuireste-l cu apa potabila si minerala. Acestea curata organismul, potolesc setea si nu-ti fac rau.

Mananca alimente bogate in proteine si multe legume. Proteinele nu cresc nivelul de zahar din sange , oferind organismului energie si o importanta senzatie de satietate. Ouale, pestele si puiul sunt produse esentiale, in acest caz. Alte alimente care te ajuta sa reglezi nivelul zaharului din sange sunt legumele, cu exceptia cartofilor. Toate celelalte sunt permise si chiar necesare: diferite feluri de varza, dovlecel, castraveti, etc. Si nu uita de verdeturile proaspete. Legumele vor oferi organismului carbohidratii necesari. Acestia nu cresc brusc zaharul din sange si vor fi transformati in energie, nu in grasimi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Placinta Poale-n brau isi are originea in Moldova si reprezinta un desert delicios, in orice moment al...
Gogosile sunt un deliciu la orice mic dejun, indiferent de vreme sau anotimp. Astazi, iti prezentam o...
Budinca de gris cu mure reprezinta e un desert excelent, foarte usor de preparat. Poti inlocui murele...
Datorita faptului ca oamenii nu se dau in vant dupa date exacte sau lucruri concrete, mass-media tinde...
Iata cateva sfaturi utile, despre cum puteti sa le asigurati copiilor un stil de viata sanatos: -...
Quinoa! Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi...