Pere, carne

Lista articolelor despre pere si carne pe AflaCum.ro

Articole despre pere si carne

Citeste cele mai noi articole despre pere si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pere si carne, pe AflaCum.ro!

Mancarea de pere cu carne de vita este dulce deoarece in reteta se folosesc atat fructe bogate in fructoza, cat si zahar.

Ingrediente:

- 1 kg pere,
- 600 g carne,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de faina,
- 6 lingurite de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Parul este un pom fructifer foarte raspandit in Romania, desi este la origine din Asia. Nu multor romani le lipseste acest pom din gospodarie. Daca inca nu ai par in gradina, te invatam cand si cum sa-l plantezi.

Cum sa plantezi un par. Clima si sol:

- parul are nevoie de caldura in perioada de vegetatie. Se dezvolta armonios in zonele in care temperaturiile medii anuale se situeaza intre 9 si 11 grade Celsius. Pentru a avea rezultate dintre cele mai bune, temperaturile in lunile de vara ar trebui sa aiba o medie de 26-27 grade. Iarna rezista pana la o minima de -30 grade! Florile vor fi afectate, daca temperatura scade sub -2 grade Celsius.

Vrei un desert rapid si simplu de facut, pe care il vor adora mai ales cei mici? Atunci pregateste-te sa prepari budinca de pere. Reteta asta poate fi pusa in practica de oricine, chiar si de cei care nu prea se pricep in bucatarie.

Ingrediente:

- un kilogram de pere;

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii, mai ales cei din zonele rurale, o folosesc cu succes si in zilele noastre. Garnita este destinata, cu precadere, carnii de porc, insa metoda de pastrare este folosita si pentru carnea de vita, de oaie si chiar de pasare.

Cum sa prepari carne la garnita. Ingrediente pentru 4 persoane:

- 5 kg de carne macra sau cu putina grasime;

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o prajitura de sezon, foarte gustoasa si usor de facut. Ne referim la checul...
Orice gospodina stie sa prepare cotlete de porc. Nu stim, insa, cate se pricep sa le prepare...
Ai mancat vreodata pere impachetate? Daca nu, e timpul sa o faci. Sunt foarte gustoase si se...
Ai musafiri pe nepusa masa? Vrei sa le pregatesti o friptura cum numai tu stii sa faci,...
Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
O dieta corecta va avea un efect pozitiv asupra siluetei tale. In plus, poate restabili echilibrul hormonal....