Schimbari organism, evolutie

Lista articolelor despre schimbari organism si evolutie pe AflaCum.ro

Articole despre schimbari organism si evolutie

Citeste cele mai noi articole despre schimbari organism si evolutie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre schimbari organism si evolutie, pe AflaCum.ro!

Evolutia sociala ar trebui sa aduca si evolutie fizica. Se intampla, insa, acest fenomen? Si da. Si nu. Exista schimbari pozitive, dar si unele nedorite. Despre acestea, in articolul de mai jos.

Schimbari dorite si nedorite ale organismului:

Pistrui in locul protectiei solara. Pistruii apar atunci cand o persoana petrece mult timp la soare, dar dispar atunci cand nu exista expunere masiva la ultraviolete, iar pielea poate sintetiza vitamina D. In prezent, pistruii sunt vazuti la mai multe persoane, indiferent de culoarea pielii si a parului lor. Vorbim mutatia geneteica ce i-a ajutat pe stramosii nostri sa traiasca in teritorii unde soarele aparea putin in timpul iernii si din belsug pe timp de vara. In zilele noastre, pistruii continua sa fie un scut impotriva razelor solare.

Cu cateva decenii in urma, oamenii nici macar nu se puteau gandi la un computer portabil sau la un telefon cu ecran tactil. Primul computer nu ar incapea nici macar intr-o camera normala, iar un telefon arata complet diferit si era un obiect pe care numai bogatii si-l permiteau. Apropo, stii prin ce schimbari au trecut cainii si gainile de-a lungul timpului? Daca nu, vei afla din cele ce urmeaza.

Astazi, iti propunem o calatorie in timp, pentru a vedea cum aratau lucrurile pe care le stim atat de bine in momentul inventarii lor:

1. Costumul de baie. Primele costume de baie au fost realizate in secolul al XVIII-lea. Nu aveau nimic de-a face cu bikini moderni. Un astfel de costum eram compus dintr-o rochie cu volane, chiloti si boneta ! Aceste parti ale costumului au disparut abia la inceputul secolului al XX-lea. Atunci, s-au creat costumele de baie….tricotate! Costumele pe care le stim cu totii au fost inventate in 1946.

Organismul uman trece prin anumite schimbari, dupa varsta de 30 de ani. Unele dintre aceste modificari pot parea surprinzatoare. De exemplu, in ciuda faptului ca esti mai experimentat, creierul tau devine, de fapt, mai mic! E un fenomen general valabil!

Ce schimbari se produc in organism, dupa varsta de 30 ani:

1. Creierul se micsoreaza. Nu! Creierul tau nu creste, odata cu inaintarea in varsta. Din contra! Se micsoreaza. Creierul pierde aproximativ 50 000 neuroni pe zi, dupa varsta de 30 ani. Nu exista, insa, niciun motiv sa intri in panica, deoarece creierul se adapteaza. De asemenea, s-a constatat ca volumul creierului scade odata cu varsta: pierde circa 5% pe deceniu, dupa 40 ani! Acest fenomen afecteaza memoria, in special memoria episodica.

Orice om incearca sa evolueze atat in plan personal, cat si in cel social. Evolutia depinde de multi factori, de la maturizare, atitudine, curaj si pana la nivelul de experienta. Insa, oricat de bine ai cunoaste succesul, tot exista anumite ganduri intunecate, nesigurante, pe care le experimentezi si care nu iti dau pace. De altfel, fiecare om trece prin astfel de stari. Din fericire, aceste temeri pot fi eliminate, deoarece astrologia le-a identificat, in functie de zodie.

Motivele care impiedica evolutia umana, in functie de zodie:

Berbec – Dorinta de perfectiune. Berbecii vor mereu sa fie in top, chiar primii. Gandul ca nu ai putea ajunge cel mai bun/a, te trage in jos. Aminteste-ti ca nu e necesar sa castigi in orice situatie. In plus, cele mai mari reusite sunt rezultatul unor esecuri.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.