Sfecla, ceapa

Lista articolelor despre sfecla si ceapa pe AflaCum.ro

Articole despre sfecla si ceapa

Citeste cele mai noi articole despre sfecla si ceapa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sfecla si ceapa, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba mai acra. Asadar, sa vedem despre ce este vorba.

Ingrediente:

- 300 gr de carne de porc;

Ceapa are nevoie de fertilizare, mai ales daca solul nu este foarte bogat in nutrienti. Exista diversi fertilizatori in comert, insa majoritatea nu sunt ecologici. Exista, din fericire, si optiuni sanatoase, care te vor ajuta sa imbogatesti recolta fara sa introduci substante nocive in plante.

Cum sa fertilizezi ceapa. Foloseste cropmax! Ce este cropmax? Vorbim despre un ingrasamant in totalitate organic, bogat in macro si microelemente, avand si rolul de stimulator de crestere.

Cum sa fertilizezi ceapa. Ce contine cropmaxul? Acest ingrasmaant organi contine: vitamine vegetale, aminoacizi organici, stimulatori vegetali de crestere (auxine, citochinine, gibereline), enzime vegetale, azot (0.2%), fosfor (0.4%), potasiu (0.02%), fier (220 mg/l), magneziu (550 mg/l), mangan (54 mg/l), zinc (49 mg/l), bor (70 mg/l), cupru (35 mg/l), calciu, nichel sau cobalt.

Sfecla rosie in gradina? O idee excelenta pe care trebuie sa o pui in practica, daca nu ai facut-o deja. Aceasta radacinoasa cu gust aparte, este o sursa nemaipomenita de vitamine, antioxidanti si minerale. Sfecla rosie nu e dificil de crescut, daca tii cont de niste pasi suficient de simpli.

Cum sa cultivi sfecla rosie. Pasi:

1. Alege terenul. Sfecla rosie se dezvolta optim in conditii de lumina naturala. Are nevoie de circa 6-7 ore de soare pe zi. Solul trebuie sa fie aerat si bine drenat.

Ceapa este una dintre cele mai comune legume din gradina gospodarului roman. E usor de pus, nu e foarte dificil de intretinut si ofera un gust special in multe mancaruri. Astazi, iti vom prezenta metoda de cultivare a cepei din arpagic in perioada clasica, adica cea de primavara.

Cum sa cultivi ceapa. Plantarea de primavara. Perioada. Chiar daca clima s-a schimba in ultimii ani(cu aceasta senzatie de an cu 2 anotimpuri, iarna si vara), ceapa se adapteaza destul de bine. Astfel, iti recomandam sa o introduci in sol dupa ce inghetul dispare si temepratura solului creste spre minimum 5 grade. De obicei, finalul lunii martie sau inceputul lunii aprilie reprezinta perioada ideala pentru plantarea arpagicului.

Cum sa cultivi ceapa. Plantarea de primavara. Locul. Zonele semiumbroase si luminoase sunt ideale pentru ceapa. Daca doresti doar ceapa verde, atunci alege o zona umbroasa. In caz de lumina din plin, bulbii se vor ingrosa peste masura.

Ceapa se planteaza, in mare parte din gradinile gospodarilor romani, in sezonul de primavara. Exista, insa, exceptii. Sunt romani care prefera sa planteze ceapa inca de toamna? De ce? Exista avantaje? Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Ceapa - plantare de toamna. Avantaje:

- ceapa este mult rezistenta la inghet, boli si daunatori;

Caramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga aroma mancarii. Poti sa faci si tu asta in intimitatea bucatariei tale. Ai nevoie de timp, placere si putina pricepere. La final, ceapa caramelizata iti va fi de mare folos in sosuri(dip-uri) paste sau supe.

Ceapa caramelizata. Ingrediente pentru circa 100 grame:

- 2 cepe galbene mari 9aproximativ 450 grame), decojite;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfecla este o radacinoasa foarte populara, deoarece contine o multime de vitamine si minerale benefice. Se foloseste,...
Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Ceapa nu lipseste din gradina romanului gospodar. Pe timp de iarna, insa, e imposibil sa ai ceapa...
Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta...
Durerile dentare sunt, de cele mai multe ori, greu de suportat. Daca ai astfel de probleme, cel...
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde...