Trucuri bucatarie, gatit

Lista articolelor despre trucuri bucatarie si gatit pe AflaCum.ro

Articole despre trucuri bucatarie si gatit

Citeste cele mai noi articole despre trucuri bucatarie si gatit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre trucuri bucatarie si gatit, pe AflaCum.ro!

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece mai mult timp in bucatarie pentru a gati. De aceea au aparut trucuri ce reduc semnificativ acest timp si chiar ofera un gust mai bun mancarii.

Iata o lista de sfaturi gastronomice, care te vor ajuta fie sa gatesti mai rapid, fie sa cureti repede si eficient suprafetele murdare din bucatarie:

1. Pulverizator de zahar. Ai o reteta care necesita zahar pudra, dar nu ai asa ceva in bucatarie? Poti sa obtii pudra din zahar normal. Pune zaharul intr-o moara de condimente(bine curatata, in prealabil) si macina zaharul pana obtii pudra de care ai nevoie.

In bucatarie e nevoie de pricepere, rabdare si de cateva trucuri. Spre exemplu, gospodinele experimentate cunosc utilitatea unei linguri de lemn puse pe oala aflata pe foc. Iata explicatia , dar si alte trucuri de bucatarie.

Pune o lingura de lemn deasupra vasului de gatit. Cum te ajuta? Mancarea nu va mai da in clocot, iar aragazul va ramane curat! Asadar, de fiecare data cand fierbi mancarea preferata, aseaza transversal o lingura de lemn deasupra vasului. Vei opri astfel lichidul care , in mod normal, da pe afara!

Cum sa eviti efectele alinazei. Alinaza este substanta din ceapa responsabila cu lacrimarea ochilor. Pentru a evita iritarea ochilor, pune ceapa in suc de lamaie, inainte de a o taia. Alinaza din ceapa va fi neutralizata si nu vei mai lacrima!

Orice om adopta metode de lucru din familie sau chiar de la prieteni. Toate aceste metode devin rutine. Din pacate, nu toate sunt si sanatoase. Spre exemplu, exista obiceiuri vechi in bucatarie care nu sunt deloc recomandate, desi ai convingerea ca sunt ideale in orice moment. Despre acestea, in materialul urmator.

Obiceiuri de gatit pe care ar trebui sa le abandonezi:

Decongelezi carnea la temperatura camerei. Pentru a dezgheta mai repede carnea, ai tendinta de a o lasa pe blatul din bucatarie. Nu este cea mai sanatoasa optiune! In acest caz, reproducerea bacteriilor se accelereaza si carnea s-ar putea altera fara sa observi(bacteriile nu sunt vizibile). Expertii in sanatate recomanda dezghetarea carnii in frigider. Dureaza mai mult, dar carnea va ramane proaspata. O alta optiune rapida este dezghetarea in apa rece. Introdu carnea intr-un pachet etans si pune-o intr-un recipient cu apa. Schimba apa la fiecare jumatate de ora.

Daca iti place sa gatesti, cu siguranta ai intampinat si destule neplaceri in bucatarie. Mancare lipita, gust nedorit, aroma nu tocmai placuta? Pentru orice problema exista o rezolvare atunci cand gatesti. Iata cateva sfaturi utile in acest sens.

Sfaturi importante pentru gospodine:

- mancarea nu trebuie sa mai dea in foc! E simplu sa eviti aceasta neplacere. Unge marginea oalei cu unt si mancarea nu va mai da in foc. Merge mai ales pentru preaprate pe baza de cartofi, paste sau orez;

Detaliile fac diferenta , spune o veche zicala. E valabila cam in toate domeniile, inclusiv in bucatarie, acolo unde intotdeauna vrei sa gatesti cea mai buna mancare preferata. Iata o lista de greseli ce par marunte, dar care fac diferenta atunci cand gatesti.

Adaugi ulei in apa, cand prepari paste. Unele persoane adauga ulei in apa, atunci cand fac paste. Procedeaza astfel fie pentru a opri apa din fiert, fie pentru a impiedica pastele sa se lipeasca. Cu toate acestea, e bine sa renunti la acest obicei, daca-l ai. Explicatie: pastele cu ulei nu se vor mai imbina cu sosul pe care-l vei adauga la final.

Strecori pastele si le clatesti. Cand pastele sunt gata, cei mai multi inlatura apa in care au fiert acestea. Nu arunca toata apa, deoarece se pierde din aroma! In plus, daca adaugi sos, imbinarea se va face mult mai usor, daca pastele sunt umede. De asemenea, este lesne de inteles ca nu e bine sa clatesti pastele fierte! La fel, in aceasta situatie, sosul si pastele nu se intrepatrund!

Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Vrei sa ai mereu alimente proaspete? Atunci o sa tii cont de aceste trucuri adunate din bucatariile gospodinelor. Garantam ca iti vor usura munca.

Intr-un alt articol(apasa aici pentru a-l citi), iti prezentam trucuri numai bune pentru activitatea ta din bucatarie. Am mai descoperit cateva, pe care vrem sa ti le impartasim

1. Legume mai crocante. Pune legumele in apa rece, inainte de a le gati. Ai grija sa fie si o jumatate de cartof in apa respectiva.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care...
Iti place sa gatesti? Esti o gospodina priceputa? Atunci o sa te incante sfaturile de mai jos....
Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus...
Gatitul rapid nu e la indemana oricui si, de cele mai multe ori, nu reprezinta solutia cea...