1. Marinarea carnii. Pentru eficienta maxima, marineaza carnea in bere blonda, amestecata cu sare, sos de soia si piper.
2. Sare in exces. Daca ai scapat prea multa sare in ciorba, cufunda in oala o bucata de tifon in care ai pus cateva linguri de orez. Acesta va absorbi sarea in exces.
3. Carne mai moale. Pentru a inmuia carnea,s tropeste-o cu suc de lamaie.
4. Carne pentru chiftele. Pune gheata maruntita in carnea tocata pentru chiftelute. Astfel, acestea vor fi mai suculente.
5. Orez mai alb. Pentru ca orezul sa fie foarte alb, pune o lingurita de otet in apa in care acesta fierbe.
6. Vinete amare? Pentru a evita acest gust, sareaza vinetele si lasa-le putin deoparte. Apoi, prepara-le.
7. Mar in prajitura. Pentru a nu se mai cufunda bucatile de mar in prajitura, cand o bagi in cuptor, da-le, inainte, prin faina.
8. Galbenus intreg. Taie galbenusul cu un cutit tinut,in prealabil,sub un jet de apa rece. Nu se va mai faramita.
9. Ciupercile si sarea. Nu sara ciupercile decat la sfarsit. Altfel, se vor increti si vor parea ofilite.