Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Vitelul milanez este un preparat italian delicios, care combina simplitatea prepararii cu rafinamentul. Serveste acest fel de mancare cu o salata simpla si/sau cu o parte de paste cu sos marinara pentru o masa completa, care iti va impresiona cu siguranta prietenii!

Ingrediente:

Mancarurile  asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor exotic, indraznet dar si pentru ca reprezinta un reper pentru sanatate si suplete.

Puiul Szechuan (sau Sichuan) este o reteta chinezeasca traditionala recunoscuta pentru aroma si iuteala sa ce se prepara repede si foarte usor.

Carnea de pui este printre cele mai simple de gatit si printre cele mai sanatoase surse de proteine, Dar, pentru ca rezultatul sa fie unul de exceptie, trebuie sa avem foarte mare grija cu prelucrarea ei. In caz contrar, exista riscul intoxicarii, a infestarii cu salmonella sau alte bacterii.

Gyro (gyros) este un tip de sandwich grecesc ce contine carne de miel, de vaca, pui sau chiar de porc si care se serveste de obicei in pita (o lipie).

Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in  timpul verii, este alegerea perfecta pentru ca racoreste, are un procent de alcool diminuat si arde caloriile.

Cottage Pie este un fel de mancare foarte popular, specific Marii Britanii, pe baza de carne si cartofi.

Calamarii sunt fructe de mare foarte gustoase care au ajuns sa fie foarte apreciate si la noi chiar daca sunt intalniti cu predilectie in bucataria asiatica si cea greceasca. Iata o modalitate de a gati calamarii, care te va face sa iubesti acest fel de mancare.

Punch-ul este o bautura populara care, daca este rece si fara alcool, poate fi considerata cea mai buna alegere pentru zilele toride. Iata cea mai simpla metoda sa-ti faci singur punch-ul de fructe.

Limoncello este la origine o bautura  de casa ce provine din sudul Italiei si care astazi este recunoscuta  in intreaga lume. Iata cum se prepara Limoncello!

Surprinde-ti invitatii si prietenii cu o bautura inedita, gustoasa si spectaculoasa: punch din pepene verde!

Brandy-ul  este o bautura  alcoolica care  de obicei este confundat cu cognacul. Cognac este bautura care se obtine  la fel ca si brandy-ul dar, presupune distilarea vinurilor doar din regiunea Cognac (o regiune viticola din Franta).

Vara  e timpul sa inlocuiesti cafeaua fierbinte de dimineata  cu cea iced coffee. E simplu de preparat astfel ca ti-o poti face singur si te va  costa astfel mai putin decat daca ai cumpara-o gata preparata. Iata cateva retete simple care te ajuta sa faci iced coffee.

Sosul pesto este un sos folosit la foarte multe feluri de mancare: la pizza, paste, salate, sandwich-uri etc. Sosul isi are originea in nordul Italiei si necesita folosirea unui mojar. Astazi, pentru a prepara pesto, ne putem folosi de un robot de bucatarie.

Spaghetele cu sos in stil italienesc sunt un deliciu pentru orice gurmand. Daca alegi sa mananci spaghete la un restaurant, pentru a nu te face de ras, trebuie sa ai idee cum se mananca pastele la italieni.

Desi Avocado este un fruct ce se gaseste in majoritatea supermarket-urilor, putini sunt cei ce se incumeta sa cumpere unul; multi nu stiu cum se taie Avocado si ce anume se mananca din el, iar altii il considera o leguma.

Irish coffee este una din cele mai cunoscute variante de cafea, care reprezinta alegerea cea mai potrivita pentru servirea musafirilor.

Adana Kebab este un kebab foarte renumit in Turcia si isi trage numele de la orasul Adana unde i se spunea  kıyma (carne tocata).

Gustul mancarurilor este adesea imbogatit de gospodine cu diverse ierburi uscate, condimente si pulbere pe baza de legume si carne. Deoarece vegeta sau delikatul din comert are adesea in componenta prea multa sare, coloranti si conservanti nocivi pentru sanatate, ideal este sa preparam in bucataria proprie pudra din legume.

Salata verde este vedeta primaverii atat in perioada postului, cat si in zilele festive, cand poate fi asezonata cu o friptura suculenta, se consuma ca atare alaturi de alte legume sau este folosita ca decor la ouale umplute si alte preparate culinare.