Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in amestec cu fasole batuta.
O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in amestec cu fasole batuta.
Ingrediente:
- 500 grame mazare uscata,
- 3 cepe, u
- un cartof,
- sare,
- 2 linguri de ulei,
- o capatana de usturoi.
Mod de preparare:
Se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta.
Se scurge si se pune cu apa rece pe foc potrivit, sa inceapa sa fiarba cu incetul.
Se tine circa doua, trei ore. Se adauga de la inceput o ceapa si un cartof.
Cand mazarea este bine fiarta si mai ales foarte scazuta, se trece fierbinte prin sita; se pune din nou intr-o oala si se bate pe marginea masinii, pana se umfla si devine spumoasa.
Se potriveste de sare.
Mod de servire:
Se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi, de asemenea cu miez de varza acra.
Optional: Mazarea batuta este mai buna daca la doua parti mazare se adauga o parte de fasole batuta.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.