Reteta Humus cu ardei copt

Reteta Humus cu ardei copt

Humusul cu ardei copt este o reteta care presupune un timp de prepapare mai indelungat, insa rezultatul final merita asteptat.

Ingrediente:
- 250 grame boabe naut
- 50 grame seminte susan
- 7-8 linguri ulei de masline extravirgin
- 3-4 catei usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 4-5 ardei capia copti
- sare
- un varf de cutit de bicarbonat de sodiu

Mod preparare Humus cu ardei copt:
1. Se pun boabele de naut la inmuiat peste noapte.

2. A doua zi se pun la fiert boabele de naut in apa cu bicarbonat de sodiu. Se lasa la fiert aproximativ o ora si 15 minute, pana cand acestea se zdrobesc usor cu furculita.

3. Se face pasta de susan (tahini). Pentru aceasta intr-o tigaie uscat se pun semintele de susan sa se incalzeasca la foc mic. Se las foarte putin, maxim 1 minut. Acestea trebuie sa fie calde pentru a-si elibera aromele, uleiurile. Dupa ce s-au incalzit se pun intr-un bol se adauga 2 linguri de ulei de masline si se mixeaza cu un mixer pana se face o pasta.

4. Se scot boabele de naut fierte si se pun intr-un bol.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laptele cu turmeric este o bautura ayurvedica traditionala, benefica pentru sanatatea si energizarea intregului organism. Laptele cu...
Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Orezul cu legume in stil chinezesc este o reteta rapida, delicioasa si usor de preparat. Preparatul poate...