Piftie in coaja de ou. Ingrediente pentru piftie:
- un piept de pui;
- un morcov;
- o radacina de patrunjel;
- o bucata de radacina de telina;
- o frunza de dafin;
- 4 boabe de ienibahar;
- un litru de apa;
- sare, dupa gust;
- circa 5 lingurite de gelatina;
Piftie in coaja de ou. Ingrediente pentru oua:
- 7 oua;
- 3 linguri de porumb conservat;
- 3 linguri de mazare conservata;
- un ardei dulce rosu;
- 4-5 crengute de patrunjel.
Piftie in coaja de ou. Mod de preparare:
- pregateste piftia. Curata toate legumele de coaja si spala-le bine;
- adauga pieptul de pui, morcovul, radacina de telina si de patrunjel, frunza de dafin si boabele de ienibahar intr-o cratita;
- toarna apa peste ingrediente si asezoneaza-le cu sare;
- fierbe zeama timp de o ora la foc mediu;
- scoate legumele si carnea intr-un recipient separat;
- intr-un alt vas potrivit, amesteca gelatina cu un pic de zeama din cratita, pana cand se va dizolva complet;
- toarna compozitia in cratita si amesteca;
- da vasul de pe foc si pune-l deoparte.
- pregateste ouale. Sparge varfurile oualor cu un varf subtire de cutit;
- toarna cu atentie galbenusurile si albusurile intr-un castro( le vei folosi pentru prajitura preferata, de exemplu);
- pune cu grija cojile intr-n bol adanc;
- toarna apa fierbinte peste coji pentru a le steriliza;
- scoate cojile de oua din bol si pune-le cu gaura in jos pe un suport pentru oua. Astfel, se vor scurge bine;
- taie ardeiul rosu si pieptul fiert de pui in forma de cubulete;
- pregateste frunzulitele de patrunjel pentru decor si scurge porumbul si mazarea conservata de zeama;
- umple cojile de oua. Ia cateo frunza de patrunjel si pune-o la baza cojii, folosind o penseta;
- adauga in coaja cateva boabe de porumb, de mazare, cateva bucatele de ardei si de carne;
- continua sa stratifici ingredientele, pana cand vei umple coaja de ou;
- toarna zeama de legume peste ingredientele din coaja, astfel incat sa o umpli cu varf
- fa la fel cu toate cojile de ou;
- transfera cojile umplute la frigider si las-o ceva timp sa se prinda;
- scoate piftia din frigider si sparge cu grija cojile, ca si cum ai decoji niste oua;
- pune piftia pe un platou potrivit si consum-o la masa de sarbatoare.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa obtii oua marmorate. Vopsea din ingrediente naturale