Cum sa obtii oua marmotate. Ingrediente:
- 6 oua albe;
- 10 grame de coji de ceapa;
- 40-45 grame de ceai de hibiscus;
- o lingurita de sare;
- o foaie (A5) de hartie alba;
- capron si ata;
- 800 mililitri de apa;
- un sfert de lingurita de ulei vegetal de floarea-soarelui(optional).
Cum sa obtii oua marmotate. Pasi:
- marunteste cojile de ceapa. Nu folosi blenderul, ci o foarfeca. Cu blenderul, le vei face prea marunte;
- taie coala de hartie alba in bucatele de cam aceleasi dimensiuni cu bucatelele obtinute in urma maruntirii cojilor de ceapa;
- amesteca hartia alba cu cojile de ceapa;
- spala un ou crud cu apa si sapun, inmoaie-l in apa si trece-l prin castronul cu amestecul de coji de ceapa si hartie;
- ia bucata de capron si pune pe ea putin amestec uscat;
- aseaza oul deasupra si infasoara-l bine, legandu-l cu un fir de ata si distribuind coaja de ceapa uniform in jurul lui;
- repeta procedura pentru fiecare ou in parte;
- pune ouale intr-o cratita, avand grija sa nu se atinga intre ele;
- toarna deasupra restul cojilor de ceapa, sarea, apa de temperatura camerei;
- pune cratita pe foc mic;
- fierbe ouale 10 minute, din momentul in care apa da in clocot;
- opreste focul si lasa ouale in zeama obtinuta cam jumatate de ora;
- scoate ouale si pune-le in apa rece pentru cateva minute;
- scoate ouale din apa si elibereaza-le de capron si de coaja;
- lasa ouale sa se usuce complet;
- unge ouale cu o picatura de ulei vegetal.Le vei da stralucire!
Spor la treaba!
Citeste si: Cum sa vopsesti ouale. Simplu si fara coloranti sintetici