Cum puteti trece de primele 10 zile ale unei diete Atkins?

Cum puteti trece de primele 10 zile ale unei diete Atkins?

Dieta Atkins devine mai usoara dupa ce treceti de primele zile, care poarta denumirea de Faza de Inductie.

Aceasta este o perioada in care organismul experimenteaza schimbari rapide si pierderi in greutate, inainte de a reveni la o dieta mai echilibrata. Exista posibiltatea ca persoanele care urmeaza dieta sa treaca printr-o serie de stari si emotii la nivel mental si fizic, in aceasta prima faza.

Iata cateva sfaturi despre cum puteti trece de primele 10 zile ale unei diete Atkins:

- Incepeti dieta in weekend. Primele 2 zile ale dietei Atkins sunt cele mai grele, deoarece organismul trebuie sa se acomodeze cu Faza de Inductie. Incercati, pe cat posibil, sa stati acasa si sa va obisnuiti cu dieta, inainte de a va intoarce la tentatiile alimentare de la serviciu.

- Pregatiti-va sa suferiti. Nu este usor sa renuntati la alimentele preferate. Scrieti-va gandurile intr-un jurnal si cautati suport online din partea altor persoane, care urmeaza aceeasi dieta.

- Evitati asteptarile prea mari. Chiar daca unele persoane pot slabi mult, in Faza de Inductie, nu tuturor li se intampla la fel. Cantariti-va si luati-va masurile, pentru a masura progresul in mai multe feluri.

- Combateti oboseala si ametelile folosind sare. Dietele sarace in carbohidrati sunt diuretice naturale si va vor elimina excesul de apa si sare din organism. Acest lucru va poate provoca oboseala, ameteli sau stari de slabiciune. Puteti evita aceste stari, cosumand 2 cani de supa, 2 linguri de sos de soia sau jumatate de lingurita de sare.

- Cumparati-va alimentele necesare. Este indicat sa scapati de alimentele bogate in carbohidrati din camara si frigider si sa procurati alimente permise, precum conserve de carne, pui, oua, tofu si legume, pe care sa le aveti la indemana atunci cand va pregatiti salatele.

- Savurati noi feluri de mancare. Puteti sa va faceti dieta placuta, daca experimentati lucruri noi. Incercati laptele de migdale, in locul celui de origine animala sau un soi nou de legume, in fiecare saptamana, pentru o dieta variata.

- Alocati un buget dietei. Carnea si produsele bogate in proteine sunt adesea mult mai scumpe decat mancarurile procesate, asadar pregatiti-va portofelul.

- Consumati bomboane mentolate. Multe persoane care au experimentat aceasta dieta s-au plans de respiratie urat mirositoare in timpul Fazei de Inductie, asadar este indicat sa va spalati pe dinti, dupa fiecare masa si sa optati pentru bomboane mentolate fara zahar sau carbohidrati.

- Formati-va un grup de sustinatori. Rugati-va prietenii sa va fie alaturi in Faza de Inductie sau accesati grupuri de discutii online, in care sa va impartasiti experientele si sfaturile, cu persoane care trec prin aceasta faza.

- Cumparati o carte cu retete Atkins sau cautati-le pe internet. Puteti gasi, astfel, sute de retete de mancaruri sarace in carbohidrati. = Acest lucru este indicat, pentru a evita monotonia ce va poate ingreuna dieta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dieta Atkins este cunoscuta pentru ca ajuta la scaderea brusca in greutate. In principal dieta Atkins inseamna...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si...
Datorita faptului ca oamenii nu se dau in vant dupa date exacte sau lucruri concrete, mass-media tinde...