Semintele care nu trebuie sa lipseasca din dieta

Semintele care nu trebuie sa lipseasca din dieta

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. Nici nu ar fi sanatos sa faci asta!

Pentru a slabi si mai ales pentru a te mentine, ar trebui sa adaugi in alimentatie nuci, alune si seminte. Acestea contin grasimi sanatoase. Evident trebuie sa stii sa alegi ce ti se potriveste. Semintele contin mult mai multe fibre si minerale decat nucile, iar pe langa asta ele au si mai multe grasimi monosaturate si proteine, necesare unui organism sanatos. Nutritionistii recomanda consumarea acestor tipuri de seminte in starea lor cruda. Daca le prepari, ele isi schimba consistenta si nu mai dau acelasi randament.

Ce tipuri de seminte ar trebui sa introduci in alimentatie:

De dovleac. Aceste seminte te ajuta sa slabesti, daca le consumi zilnic. Contin zinc care te ajuta sa arzi caloriile. De asemenea, contin magneziu, un element esential in ceea ce priveste reducerea starii de anxietate.

De floarea-soarelui. Bogate in vitamina E, care actioneaza precum un antioxidant extrem de puternic pentru combaterea toxinelor si a inflamatiilor, semintele de floarea-soarelui te ajuta sa slabesti. Pe langa magenziu, aceste seminte mai contin proteine, fibre, dar si vitamina B, care sunt importante cand vrei sa dai jos kilogramele in plus.

De canepa. Si acestea te ajuta sa arzi caloriile. 3 lingurite contin 12 grame de proteine si omega 3. Semintele de canepa mai ajuta si la calmarea inflamatiilor si te ajuta sa iti pastrezi energia.

De chia. Aceste seminte contin fibre, omega 3, magneziu, potasiu, fier, elemente ce te ajuta sa dai jos kilogramele in plus. De asemenea, sunt foarte satioase, ajutandu-te sa iti controlezi sentimentul de foame.

De susan. Contin calciu, magneziu, vitamina E si zinc, care mentine glicemia la un nivel optim. Asadar, consumandu-le frecvent , vei mentine o greutate corporala normala si vei reduce riscul de a face diabet.

De in. Contin din belsug omega 3 care te ajuta in ceea ce priveste reglarea insulinei din organism. Mai au cotinut de fier, proteine si mai multe tipuri de fibre. Sunt o sursa foarte buna de fitoestrogeni, care reactioneaza la fel ca un alt tip natural de estrogen. Un consum bogat de astfel de seminte previne atacurile de panica.

De quinoa. Bogate in amino acizi, fibre, proteine, magneziu, zinc, dar si grasimi sanatoase, aceste seminte te ajuta sa slabesti, chiar daca au si contrinut de carbohidrati.

Citeste si: Dieta pentru femei ocupate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...
Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente. Altele nu dau randamentul scontat si...