Busuiocul, condimentul din bucatarie cu beneficii in sanatate

Busuiocul, condimentul din bucatarie cu beneficii in sanatate

Busuiocul este un condiment cu efecte miraculoase asupra sanatatii, folosit in bucatarie, dar si ca remediu pentru combaterea diverselor boli.

Originar din India, busuiocul are numeroase beneficii terapeutice, fiind considerat o iarba sacra in Asia, Egipt, Grecia sau Roma.

Mod de intrebuintare:

Busuiocul este folosit in bucatarie, fiind un condiment parfumat ce confera mancarurilor savoare. Acesta se consuma proaspat, dar si uscat pentru ca da savoare ciorbelor si altor preparate culinare.

Busuiocul este folosit si ca remediu terapeutic sub forma de ceai, ulei, infuzie, decoct, dar si in alte combinatii farmaceutice.

Beneficiile busuiocului:

Uleiul de busuioc trateaza tulburarile neurovegetative.

Busuiocul regleaza tensiunea arteriala si intareste sistemul imunitar. Este eficace in diabet, reducand nivelul de glucoza din sange precum si colesterolul total.

Uleiul de busuioc amelioreaza si trateaza durerile de cap, migrenele, virozele respiratorii, starile de greata si de voma.

Folosit ca infuzie sau decoct, busuiocul trateaza bolile de stomac fiind folosit si in diaree. De asemenea previne ulcerul gastric.

In concluzie, aceasta planta regala, are numeroase proprietati terapeutice, de aceea busuiocul vindeca cu succes o multime de boli ale aparatului digestiv, ale sistemului nervos, fiind o planta miraculoasa folosita chiar si in fertilitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Probabil ai aflat ca apa consumata pe stomacul gol, imediat dupa trezire, face minuni in organismul tau....
Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval este o reteta ideala pentru un mic dejun sanatos...
Preparatele italiene clasice, cum ar fi pizza, bruschette, paste, orez, supe sau tocane sunt de obicei aromatizate...