Cum sa usuci patrunjelul pentru iarna?

Cum sa usuci patrunjelul pentru iarna?

Verde sau uscat, patrunjelul este o adevarata explozie de vitamine (in special vitamina C si K).

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului:

- previne retentia de apa in tesuturi

- previne indigestiile si balonarea

- purifica sangele

- detoxifica organismul

- improspateaza respiratia dupa consumul de alcool si usturoi

- previne raul de masina

- stimuleaza buna functionare a glandei tiroide

- imbunatateste functionarea organelor interne (plamani, stomac, vezica urinara).

Uscarea patrunjelului pentru iarna:

Pentru a conserva patrunjelul verde pentru iarna, nu iti trebuie prea multa indemanare. Pur si simplu verdeata se intinde pe hartie, intr-un loc uscat, ferit de soare si se tine astfel cateva zile.

Pana sa fie intrebuintat la prepararea diverselor mancaruri, fripturi si salate, patrunjelul uscat se depoziteaza in camara, pastrat in saculeti de panza.

Se spala si se toaca marunt inainte de intrebuintare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Deficienta de vitamina este mult mai prezenta la inceput de primavara. Fara necesarul de vitamine, ne simtim...
Consumul de fructe si legume nu iti asigura o viata sanatoasa, daca nu stii cum sa profiti...
Magneziul ofera multe beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si mental. Cel mai...