Reteta: Ardei umpluti cu arpacas

 Reteta: Ardei umpluti cu arpacas

O alternativa la clasicii ardei umpluti cu orez sunt ardeii umpluti cu arpacas.

Ingrediente:

- 12 ardei,
- 2 cepe,
- un arpacas,
- 2 linguri ulei,
- o lingurita verdeata,
- sare, piper.

Pentru sos:

- miezul de la rosii,
- o ceapa,
- o lingura ulei,
- o lingurita faina,
- o lingurita zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei.

2

Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga arpacasul, care se moaie in apa din ajuns, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa.

3

Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper.

4

Dupa ce s-au asezat in cratita, inainte de a turna sosul, se lasa sa se rumeneasca putin in ulei, intorcandu-i pe toate partile.

5

Se umple ardeii. Sosul se face dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. Se toarna sosul, se dau la cuptor.

Pagina 1/2
Etichete: ardei umpluti, arpacas, orez

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu orez se pot umple dovlecei, rosii, varza, dar si ardei. Iata o reteta de post cu...
Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi...
Pentru aceasta reteta se folosesc ardei grasi, rosii sau verzi care se umple cu vinete si se...