Reteta: Vinete impanate cu sos

  Reteta: Vinete impanate cu sos

O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate

Ingrediente:

- 6 vinete potrivite,
- 4 cepe,
- un morcov,
- un patrunjel,
- 1/2 telina, 1 ardei gras, 1/2 varza, 6 catei de usturoi, frunze si cozi de telina, 2 linguri de ulei.

Pentru sos:

- 2 linguri de bulion sau 300 grame rosii,
- o lingurita de faina,
- o lingura de ulei,
- o lingurita de zahar,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete proaspete, mai mici.

2

Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde prea adanc.

3

Se tin circa 10 minute in apa clocotita.

4

Se scot, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutati pe el.

5

Se lasa astfel la teasc o jumatate de ora, sa se scurga si sa iasa amareala din ele. Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei.

Pagina 1/2
Etichete: vinete, vinete impanate, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze. Ingrediente:-...
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...