Afla cum se fac vinetele portugheze

Afla cum se fac vinetele portugheze

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze.

Ingrediente:

- 4 vinete mijlocii,
- 150 grame branza,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de untura,
- 2 cepe,
- 500 grame rosii,
-  un fir de usturoi,
- cimbru, dafin, sare, piper,
-  o lingurita de zahar,
- o lingura de unt,
- o lingurita de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se oparesc, se scurg, se sareaza si se pun pe un fund de lemn sa stea 20 de minute cu un teasc deasupra.

2

Separat se infierbanta o lingura de unt in care se prajesc cepele taiate marunt. Se adauga rosiile taiate in doua, un fir de usturoi, cimbru, frunza de dafin, sare, piper, si zahar.

3

Se lasa sa fiarba inabusit o jumatate de ora, pana ce sosul se ingroasa. Se sterg feliile de vinete, se dau prin faina si se prajesc in untura.

4

Se trece sosul prin sita, se pun cateva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc, iar deasupra cateva feliute subtiri de branza alba (telemea).

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...
O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate Ingrediente: - 6 vinete potrivite, - 4...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...