Diagnosticare, simptome

Lista articolelor despre diagnosticare si simptome pe AflaCum.ro

Articole despre diagnosticare si simptome

Citeste cele mai noi articole despre diagnosticare si simptome publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diagnosticare si simptome, pe AflaCum.ro!

Tuberculoza (TBC) este o boala infectioasa grava, ce a afectat omenirea de la inceputul primelor civilizatii si pana astazi. Desi aceasta boala este tinuta sunb control, de la inceputul secolului 20, cu ajutorul vaccinelor si antibioticelor, tuberculoza poate cauza HIV sau alte boli. Iata cum se trateaza tuberculoza:

Recunoasterea simptomelor
Aveti foarte mare grija daca intrati in contact cu persoane care sufera de TBC sau locuiti cu cineva care are aceasta boala, deoarece este extrem de contagioasa, putand fi contactata pe calea aerului.
Fiti atenti la semne ale unor probleme la plamani, deoarece tuberculoza apare la nivelul acestora. Tusea, congestia pulmonara si durerile in piept sunt simptome comune ale tuberculozei active.
Purtatorii de TBC pot cauza simptome ale gripei comune, cum ar fi: febra, transpiratie pe timpul noptii, oboseala sau frisoane.
Persoanele care sufera de tuberculoza, pot cauza pierdeti inexplicabile de greutate.
Este indicat sa cereti ajutor medical, daca cauzati simptomele de mai sus.

Diagnosticarea bolii
Faceti-va o programare la medicul de familie si sugerati-i ca aveti nevoie de o serie de analize de laborator pentru depistarea TBC.
Faceti un test de piele antigen. Acesta se injecteaza sub piele si in functie de reactie de stabileste daca tuberculoza este in stare latenta sau activa.
Faceti analize de sange, pentru a va asigura ca testul de piele a aratat rezultatul corect.
Faceti raze la plamani, pentru a depista daca tuberculoza este in stare activa sau latenta.
Faceti analize de saliva.

Multe persoane se vor doctori pentru sine, incercand sa puna singure diagnostic pentru afectiunile lor. Nimic mai gresit, deoarece sunt multe boli grave care au simptome comune cu afectiuni usoare. De aceea, e esential sa mergi la doctor de cate ori simti ca e ceva in neregula cu sanatatea ta.

Boli grave ce pot fi confundate cu anumite afectiuni mai usoare:

Atac de cord vs atac de panica. Uneori este foarte dificil sa distingi intre acestea, deoarece, la prima vedere, simptomele lor au multe in comun. O durere ascutita in capul pieptului indica, adesea, un atac de cord. In multe cazuri, aceasta durere este prezenta doar in zona bratului stang.

Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti dinti sunt adesea cunoscuti ca „dinti de lapte” sau „dinti de copii” si de obicei apar in perechi.

In general, dentitia incepe intre 6 si 8 luni si poate dura pana la varsta de 2 ani.

Pentru unii copii, dentitia nu poate provoca nici o problema, insa poate creea disconfort si durere pentru multi.

Limba reflecta sanatatea intregului organism, de aceea este adesea verificata de catre medici in timpul unui consult.

Exista o serie de simptome ale unor boli, ce pot fi vizibile la nivelul limbii. Iata 10 dintre acestea:

1. Limba de culoare rosu aprins poate indica anemie, boala Kawasak sau scarlatina, culoarea obisnuita a acesteia fiind roz.

Otita externa sau urechea inotatorului reprezinta inflamatia canalului urechii si este cauzata de alergii sau infectii, provocate de apa sau diferite substante, cum ar fi samponul sau fixativul de par, ce intra in ureche, cauzand mancarimi si deteriorand pielea de la nivelul acesteia.

Iata care sunt simptomele otitei externe:

1. Mancarimile de la nivelul urechii externe, mai ales dupa ce aceasta a intrat in contact cu apa.

Cancerul de colon afecteaza intestinul gros, situat in partea inferioara a sistemului digestiv si poate fi cauzat de factori genetici, o dieta nepotrivita, precum si de consumul excesiv de alcool si tutun.

Iata care sunt simptomele cancerului de colon:

1. Schimbarile de la nivelul scaunului, precum diareea persistenta, constipatia, sau incapacitatea de a elibera in totalitate intestinul gros.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O sarcina poate produce diverse sentimente, cum ar fi bucurie sau neliniste, in functie de cat este...
Psoriazis este o afectiune dermatologica cronica care determina dezvoltarea in exces a celulelor de la suprafata pielii. ...
Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Exista anumite boli, cum ar fi hepatita C, racelile, febra, durerile de cap sau problemele la nivelul...
Bolile contagioase sunt transmisibile prin contact direct si prin stranut. Infectiile ce cauzeaza aceste boli pot fi...
Simptomele unei tumori cerebrale pot fi resimtite si de catre persoane care nu sufera de aceasta afectiune...