Fier, oboseala

Lista articolelor despre fier si oboseala pe AflaCum.ro

Articole despre fier si oboseala

Citeste cele mai noi articole despre fier si oboseala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre fier si oboseala, pe AflaCum.ro!

Carenta de fier atrage dupa sine o serie de consecinte negative. Printre cele mai frecvente sunt oboseala, durerile de cap si incapacitatea de concentrare.

Fie ca lipsa de fier este cauzata de anemia feripiva sau de alte afectiune, cert este ca in cel putin 50% dintre cazuri, deficitul de fier cauzeaza oboseala si proasta dispozitie.

In acest sens, medicii recomanda suplimentarea dietei zilnice cu alimente bogate in fier si, in caz de nevoie, cu alte suplimente alimentare.

Anemia feripriva , mai larg cunoscuta ca anemie prin deficit de fier/carenta de fier, apare atunci cand nu exista suficiente globule rosii sanatoase pentru a transporta oxigen catre toate celulele si tesuturile corpului. Altfel spus, organismul are nevoie de fier pentru a produce hemoglobina, o proteina mare si complexa ce transporta oxigenul in celule si dioxidul de carbon catre plamani. Anemia poate fi cronica sau acuta, avand variatii de la usoara la severa.

Cum sa tratezi anemia feripriva / carenta de fier. Suplimente:

1. Alege un supliment feros. Fierul exista sub doua forme ionice: feros(care contine fier bivalent) si feric(care contine fier trivalent) . Suplimentele feroase sunt mai bine absorbite decat cele ferice. Acestea sunt: sulfat feros, gluconat feros/fier organic, fumarat feros si citrat feros. Ferronilul este o alta forma de fier care se absoarbe mai eficient, fiind utilizata in mod obisnuit in tratamentul anemiei feriprive. Poate fi gasit si in suplimente. Verifica intodeauna continutul de fier elementar din suplimente. Ar trebui sa fie enumerate pe amabalaj. Ai nevoie de circa 30% fier elementar. Cu cat procentul este mai mare(sau numarul de miligrame), cu atat probabilitatea de absorbtie creste. Doza uzuala se incadreaza intre 15 mg si 65 mg de fier elementar pe zi.

Oboseala este o constanta a societatii moderne. Ritmul sustinut de munca, stresul cotidian, alimentatia nesanatoasa si odihna insuficienta/de slaba calitate pot crea o stare de oboseala cronica. Mai exact, te vei simti mai mereu obosit/a, lipsit/a de chef, apatic/a, incapabil/a sa duci sarcini usoare la bun sfarsit. Se va intampla de multe ori chiar si in zilele in care te odihnesti minimum 8 ore.

Ne-am propus sa iti prezentam o lista de afectiuni care se manifesta prin oboseala continua:

Deficienta de fier(anemie) se caracterizeaza printr-o scadere a productiei de hemoglobina. Celulele nu primesc suficient oxigen si astfel oboseala devine permanenta.

Fierul este esential pentru buna functionare a organismului. El trebuie asimilat din alimente. Din pacate, multe persoane neglijeaza acest aspect. O arata statisticile: aproximativ 20% dintre femei, 50% dintre femeile insarcinate si 3% dintre barbati au lipsa de fier in corp! Lipsa fierului din organism poate provoca afectiuni severe precum anemia.

Care este necesarul zilnic de fier? Necesarul zilnic de fier al organismului depinde de varsta si de sex, duap cum urmeaza:

- femei: 15 mg/zi

Diabetul este, din pacate, o boala pentru care nu s-a gasit o metoda de vindecare. Evolutia poate fi incetinita, dar nu stopata. Asa ca singura solutie de a tine departe aceasta afectiune este prevenirea. Iar aceasta nu se poate face decat printr-un stil de viata cat mai sanatos, de la alimentatie, pana la odihna.

Exista doua forme de diabet:

- de tip 1 - caracterizat prin lipsa secretiei de insulina. Astfel, persoanele afectate trebuie sa fie tratate cu insulina pentru a supravietui.

Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si cu trilurile superbe ale pasarilor, ci si cu schimbari de temperatura care iti afecteaza organismul.

Una dintre cele mai comune afectiuni la trecerea dintre iarna si primavara este astenia. Vorbim despre o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de o slabiciune fizica si/sau de scaderea capacitatii de lucru intelectual.

Trecerea brusca de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade solicita organismul, care se adapteaza rapid la schimbarile climaterice. Pentru a ajuta corpul sa treaca peste acest moment, e necesar sa ii oferi nutrienti si vitamine. Iar acestea pot fi obtinute printr-o alimentatie echilibrata. Sportul si odihna nu trebuie nici ele neglijate pentru a readuce echilibrul in organism.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale...
Cancerul de colon afecteaza intestinul gros, situat in partea inferioara a sistemului digestiv si poate fi cauzat...
Oricine se poate simti obosit, din cand in cand. Daca, insa, va simtiti lipsiti de energie in...
Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Citeste prospectul medicamentului Rienso si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rienso se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului Polenolecitin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Stari de...