Otet, curatenie

Lista articolelor despre otet si curatenie pe AflaCum.ro

Articole despre otet si curatenie

Citeste cele mai noi articole despre otet si curatenie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre otet si curatenie, pe AflaCum.ro!

Curatenia din casa este o mare provocare pentru orice gospodina. Bucataria si baia sunt locurile in care se straduiesc in permanenta sa pastreze curat. Iar pentru asta folosesc, de cele mai multe ori, produse de curatare pe baza de chimicale, fara sa inteleaga ca sunt nocive pentru organismul uman.

Din fericire, exista si alternative naturale pentru curatarea murdariei din casa. Astazi, iti prezentam un amestec care lasa locul curat, indiferent de suprafata!

Ai nevoie de:

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru iarna, marinade sau salate. De obicei, preferam otetul din comert, fiind varianta mai comoda. Mai sanatos, insa, ar fi sa prepari un otet de mere chiar in bucataria ta. Iata o reteta pe care cu siguranta o vei incerca.

Otet de mere. Ingrediente:

- 2 kg de mere curatate(alege soiul);

Ai avut busuioc din belsug in gradina? L-ai consevrat dupa pofta inimii, dar tot ti-a mai ramas? In aceasta situatie, ai doua variante. Ori il usuci si il pastrezi intr-o punga de hartie, ori faci un otet foarte gustos si delicat din el. Acest otet poate fi folosit in aproape orice reteta, fiind un inlocuitor excelent atat pentru otetul de mere, cat si pentru cel de struguri.

Otet de busuioc. Ingrediente:

- busuioc(orice soi);

Praful care circula zilnic prin casa se depune pe suprafete, find un adevarat pericol si pentru sanatate. Inhalat in cantitati mai mari, praful creeaza probleme destul de mari mai ales persoanelor cu alergii. Pentru a scapa de el, e necesar sa mentii curatenia. Nu e atat de greu pe cat pare, chiar daca ai un program cotidian aglomerat. Iata cateva trucuri simple prin care sa faci praful sa dispara din casa ta!

Cum sa scapi de praful din casa:

Umiditatea. Aerul uscat favorizeaza raspandirea prafului. Un umidificator macar in camera in care dormi e foarte potrivit. Umiditatea creata de acesta va lega  particulele fine de praf si le va impiedica sa pluteasca. Pentru a nu usca aerul din locuinta peste masura ar fi bine sa nu incalzesti atmosfera prea mult.Iar daca se face prea cald, fa aerisire intermitenta intensiva. Aceasta va creste, automat, umiditatea din camera. Poti, spre exemplu, sa inclini fereastra pentru o perioada indelungata. Ca regula, ar trebui sa aerisesti o camera macar 20 minute/zi, dimineata si seara.

Unii oameni reusesc sa isi pastreze casele impecabile, chiar daca locurile de munca si alte preocupari cotidiene le mananca mult timp! Cum reusesc? Destul de simplu. Au la dispozitie trucuri de curatenie care necesita timp putin si care sunt foarte eficiente. Iata cateva dintre ele!

Trucuri de curatenie. Mai eficient nu se poate:

Curata covorul cu o...racleta. Nu e o gluma! Covorul schimba in bine cromatica si aspectul casei tale. Nu, insa, daca se umple de praf si par! Din pacate, e foarte greu sa scoti mizeria dintr-un covor, cu aspiratorul obisnuit, deoarece acesta nu e suficient de puternic. Inainte de a aspira, curata covorul cu o racleta. Praful si parul vor iesi la suprafata si iti va fi simplu sa le aspiri!

Ingredientele de baza precum sarea sau otetul sunt excelente in bucatarie, dar te pot ajuta si la curatenie! Astfel de trucuri simple iti pot aduce economii atat de timp cat si de bani! Solutiile se afla, adesea, in fata ochilor tai, asteptand sa fie descoperite! 

Trucuri de curatenie:

1. Sarea de roca, aliat impotriva umiditatii excesive. Mentinerea nivelului de umiditate in casa la 30-60% este importanta pentru sanatatea si confortul organismului. Nivelurile de umiditate de peste 80% sunt medii ideale pentru dezvoltarea bacteriilor. Sporii de mucegai si ciuperci circula prin casa si pot cauza probleme respiratorii, in special persoanelor cu alergii si boli pulmonare. Folosirea sarii de roca este o metoda excelenta pentru a colecta umezeala din aer. Asaza sarea intr-un recipient cu gauri in partea de jos, suficient de mari pentru ca apa sa se scurga, dar suficient de mici pentru a nu se pierde sarea. Apoi introdu primul recipient intr-un al doilea, in care apa sa se colecteze. Asigura-te ca sarea nu atinge apa de pe fund.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curatenia se face mult mai eficient cu aspiratorul. Totusi, exista situatii cand ar fi bine sa eviti...
Matura pare un obiect de curatenie demodat, avand in vedere succesul la fel de cunoscutului aspirator, care...
Curatenia din casa este o mare provocare pentru orice gospodina. Cand, cum si cat de des trebuie...
A sosit acea zi in care casa trebuie sa arate din nou luna? E atata dezordine ca...
Orice om evoluat se simte responsabil sa faca si sa mentina curatenia in propria casa. Sigur, dezordinea...
Stiti deja ca otetul are o multime de utilizari in casa, mai ales in zona de bucatarie...