Supravietuire, mama

Lista articolelor despre supravietuire si mama pe AflaCum.ro

Articole despre supravietuire si mama

Citeste cele mai noi articole despre supravietuire si mama publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre supravietuire si mama, pe AflaCum.ro!

Multe femei trec cu bine de cele 9 luni de sarcina si de nastere, insa o data ajunse acasa cu copilul nou nascut, incep sa se nelinisteasca.

Iata cum puteti supravietui primei luni de maternitate, pastrandu-va sanatatea si simtindu-va multumite si implinite:

Sa nu va asteptati ca dumneavoastra sau copilul sa fiti perfecti. Trebuie sa va obisnuiti cu anumite situatii si sa tratati totul cu usurinta. Daca va hraniti bine copilul, il schimbati si sunteti atente la nevoile sale medicale, inseamna ca faceti o treaba foarte buna.

Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2 exemple din perioade diferite) au supravietuit in cele mai extreme situatii. Sunt, insa, cu adevarat metodele pe care le-au folosit sigure si eficiente? Raspunsul te-ar putea uimi. Multe situatii de supravietuire din filme sunt cel putin exagerate. In realitate, aplicand acele strategii, s-ar putea sa nu reusesti...

Mituri periculoase din filme. Nu incerca asa ceva!

1. Pestera, locul ideal pentru a face un foc. Pare a fi sigur si chiar romantic... Nu te lasa pacalit/a! Focul si temperatura ridicata vor incalzi peretii pesterei. Rocile respective se vor dilata atunci cand sunt expuse la caldura. Mai e doar un pas pana la desprinderea uneia sau chiar a mai multora. SI daca pica pe tine, s-ar putea sa fie mortal. Asadar, nu face focul intr-o pestera! Incearca doar intr-un spatiu deschis si suficient de larg.

Cand vine vorba de urgente, este esential sa fii pregatit/a pentru tot ceea ce iti iese in cale. In scoala se predau astfel de lectii, insa acestea nu acopera in totalitate situatiile extreme. In acest articol, iti vom prezenta 12 situatii de urgenta atipice, poate chiar unice, si sfaturile pentru supravietuire aferente.

Cum sa supravietuiesti in situatii extreme. Sfaturi pe care nu le primesti la scoala:

1. Intalnirea cu gorila. Sigur, in Romania acest risc este foarte mic. Doar daca s-ar intampla sa scape un exemplar de la Zoo, ar putea avea cineva un asemenea ghinion. Oricum, e bine sa stii cum sa actionezi in acest caz. Poate ajungi intr-o tara cu gorile in libertate, cine stie?! :) E de stiut ca o gorila ataca doar daca se simte amenintata sau daca i se incalca teritoriul. In cazul unui atac nedorit, incearca sa ramai calm/a si sa nu faci miscari bruste. Fa-te mic/a, cum se spune in popor, ghemuindu-te si aratandu-i animalului ca il consideri superior. Altfel spus, vei parea mai putin intimidant/a, ceea ce va reduce agresivitatea gorilei.

La scoala, invatam despre gene si despre modul in care acestea sunt mostenite in mod egal de la parinti(mama si tata). Totusi, un studiu recent demonteaza cumva aceasta teorie. Se pare ca semanam un pic mai mult cu tatal decat cu mama din punct de vedere genetic!

Studiu. De ce semanam din punct de vedere genetic mai mult cu tata decat cu mama. In genere, preluam genele de la parinti in mod egal. Orice om are, de obicei, 22 cromozomi non-sexuali perechi si 2 cromozomi sexuali. Cromozomii perechi se copiaza pur si simplu unul pe altul - unul primit de la tata, celalalt de la mama. Totusi, ultimii 2 cromozomi determina sexul bebelusului, tatal fiind responsabil de transmiterea genei!

Studiu. De ce semanam din punct de vedere genetic mai mult cu tata decat cu mama. Aspectul depinde de genele dominante si cele recesive( mascate la urmasi sau la hibrizi de insusirea dominanta de la celalalt parinte si nu se manifesta in prima generatie de urmasi, insa poate aparea in generatiile urmatoare) ale parintilor nostri. Genele dominante sunt mai puternice, iar cele recesive sunt mai slabe. De exemplu, gena pentru ochi caprui este dominanta, iar cea pentru ochi albastri/verzi este recesiva. Asta inseamna ca, daca mama are ochii caprui iar sotul sau are ochii albastri, cel mai probabil copilul lor va avea ochi caprui, deoarece genele mamei, in acest caz, sunt mai puternice.

Ti-ai imaginat vreodata ca ai putea fi mama a mai multor copii? Daca da, care crezi ca ar fi limita? 3, 4 ,5 sau poate 6? Nu stim care e visul tau de mama ideala, insa avem certitudinea ca exista in lume mame eroine, care nasc o multime de copii. Recordul ii apartine Nadyei Suleman, care are 14 copii. Pe 8 dintre acestia i-a nascut odata!

Povestea Nadyei Suleman, cea supranumita Octomom:

A nascut sase copii, dar nu a vrut sa se opreasca. Singura la parinti, Nadya si-a dorit intotdeauna o familie mare. Din pacate, sufera de probleme medicale ce nu i-au permis sa conceapa in mod natural. Hotarata sa aiba copii, Nadya a economisit bani pentru tratamente de fertilizare in vitro. Planul a reusit: Nadya a devenit mama a 6 copii! Cu toate acestea, simtea ca nu e suficient. Astfel, medicul a mai plantat sase embrioni in pantecele Nadyei. Rezultatul: inca 8 copii!

Uterul se extinde de aproape 500 ori in 9 luni cat dureaza sarcina! Apoi, revine usor-usor la dimensiunile sale normale. Tot acest proces afecteaza organismul, inclusiv creierul. De aceea multe femei raporteaza tulburari de memorie si chiar confuzie in timpul sarcinii. Cunoscand toate aceste aspecte, multe femei aleg sa ramana insarcinate si pentru a doua oara; unele chiar si a treia oara. Fiecare mamica are dreptul sa aleaga, bineinteles. Toate mamicile ar trebui, in acelasi timp, sa fie informate inainte de a lua o decizie.

Ce trebuie sa stii inainte de a ramane insarcinata pentru a doua oara:

1. A doua sarcina te poate obosi mai mult. Aminteste-ti cat de energica ai fost dupa prima sarcina? Acesta a fost un moment special din viata ta, fiind rasfatata de toti cei dragi. La a doua sarcina, insa, ai deja responsabilitatea de a avea grija de primul copil. Asta inseamna ca este posibil sa nu mai ai prea mult timp pentru tine. In plus, corpul tau este inundat cu progesteron, un hormon care iti pregateste corpul pentru toate modificarile fizice create de nastere. Efectul secundar al acestui hormon este oboseala. Asadar, e foartee posibil sa simti epuizare in valuri in cazul cleei de-a doua sarcini.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata unei femei se schimba radical, dupa nastere, deoarece trebuie sa-si asume responsabilitatea atat pentru ea, cat...
Orice adolescent traieste, la un moment dat, dezamagirea din dragoste. In acea perioada dificila, parintii trebuie sa-i...
Orice mama doreste sa fie perfecta.Tocmai din aceasta dorinta mare, fiecare mama greseste crezand multe povesti legate...
Nu trebuie sa faci diferente intre copiii tai! Creste-i cu aceeasi masura si iubeste-i la fel! Totusi,...
Nu e usor sa fii parinte, dar sa fii un parinte intelept este, cu siguranta, una dintre...
Daca vrei sa nasti un baiat, trebuie sa stii ca exista cateva metode care pot da randament,...