Tatuaje, boala

Lista articolelor despre tatuaje si boala pe AflaCum.ro

Articole despre tatuaje si boala

Citeste cele mai noi articole despre tatuaje si boala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tatuaje si boala, pe AflaCum.ro!

Hepatita C este o boala infectioasa care afecteaza ficatul.

Conform raportarilor, intre 2 si 5 milioane de oameni sunt infectati doar in Statele Unite. Agentiile de sanatate afirma ca aproximativ 3,33% din populatia mondiala e infectata cu hepatita C. E o mare posibilitate ca numarul acesta sa fie subestimat, pentru ca hepatita C este o boala vicleana – in majoritatea timpului nu are simtome. Ca atare, multi oameni pot fi deja infectati si sa nu stie nimic.

Aceasta face din hepatita C o sarcina dificila. Mai jos e un ghid care sa te ajute sa recunosti boala. Afla daca esti expus la risc. Dupa cum am mentionar mai sus, detectarea hepatitei C poate fi foarte dificil. Iti va fi mai usor sa recunosti simptomele daca afli masura in care esti expus la riscul de a face boala. Deci, care sunt oamenii cei mai expusi la riscul de a face hepatita C?

Tatuajele cu cerneala alba sun in tendinta. Totusi, nu e de jucat cu asa ceva! Aceasta forma de arta corporala este mult mai delicata in comparatie cu tatuajele clasice, cele cu cerneala neagra. Asadar, inainte de a iti acoperi o bucatica de piele cu un tatuaj alb, trebuie sa stii care sunt avantajele si dezavantajele acestuia.

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti face un TATUAJ ALB:

1. Mergi doar la artisti cu experienta. Acest fenomen este valabil pentru toate tatuajele. Cu atat mai mult pentru tatuajele cu cerneala alba, care sunt mult mai dificil de facut in mod corect. Majoritatea cernelurilor albe sunt destul de diluate, ceea ce presupune mai mult timp si pricepere din plin pentru a crea un tatuaj exact asa cum isi doreste clientul. In plus, este mult mai greu sa vezi cerneala alba in comparatie cu cerneala neagra in timp ce o aplici pe piele. Concluzie? Nu ar trebui sa lasi un incepator sau un pasionat fara experienta sa iti faca mun tatuaj.

Te gandesti sa iti faci un prim tatuaj, dar nu esti sigur/a ca e decizia cea buna? Daca dasa stau lucrurile, ar fi bine sa nu actionezi pripit. Un tatuaj neinspirat poate crea multe regrete in viitorul mai mult sau mai putin indepartat. Asadar, inainte de a lua o hotarare, te invitam sa citesti lista de sfaturi de mai jos. S-ar putea sa te lamuresti!

Vrei sau nu un tatuaj? Te lamurim cu aceste sfaturi:

1. Gandeste profund inainte de a lua decizia. Nu te grabi sa iei o decizie! In niciun caz nu lasa impulsul sa te domine! Trebuie sa stii 3 din 4 persoane, care adopta abordarea spontana, tind sa regrete respectivele tatuaje! Simplificam si spunem ca un tatuaj nu se face dupa o hotarare de moment!

Un tatuaj nou necesita atentie si ingrijire speciala. De asemenea, exista anumite actiuni pe care nu trebuie sa le faci in perioada de vindecare a tatuajului. Iata cele mai frecvente intrebari depsre perioada de dupa tatuare si raspunsurile aferente.

Pot sa-mi descopar imediat noul tatuaj? Trebuie sa lasa noul tatuaj acoperit atata timp cat indica artistul tatuator. Unii dintre acestia folosesc folie de plastic pe tatuaj, pe care trebuie sa n-o deranjezi doar pentru o perioada scurta de timp. Majoritatea expertilor recomanda de la 3-5 ore pana la 24 ore. Alti profesionisti folosesc o substanta numita Tegaderm, un fel de plasture foarte eficient. Acesta ramane aplicat pe zona intre 3 si 5 zile.

Ce substante sunt de evitat cand imi curat tatuajul? Ar trebui sa stai departe de produse puternic parfumate si de exfolianti. Cel mai bine ar fi sa cureti zona cu apa si sapun, in timpul perioadei de vindecare de 2 saptamani (sau mai mult). Asadar, nu folosi exfolianti sau geluri pentru corp puternic parfumate. Acestea contin ingrediente care pot estompa tatuajul si pot provoca iritatii. Curata zona cu apa calduta si sapun de 2-3 ori pe zi in timpul vindecarii. Este in regula sa faci dus cu un tatuaj nou. Doar asigura-te ca nu indepartezi folia. Stai departe de piscine, lacuri, mari, deoarece microbii din apa pot duce la infectie. Hidratarea este, de asemenea, foarte importanta. Asigura-te ca aplici o crema hidratanta delicata pe zona tatuata de mai multe ori pe zi.

Tatuajele sunt din ce in ce mai populare. Statisticile ultimilor ani arata ca 43% dintre oameni isi fac un tatuaj pentru a-i onora pe cei dragi, iar 37% pentru stil. Restul o fac din pasiune pura: pentru ca le place ideea de a avea macar un tatuaj. Totusi, nu te avanta sa iti faci tatuaje sau, macar, alege cu grija zona corpului! Medicii si artistii tatuatori ne sfatuiesc sa nu tatuam anumite parti ale corpului. Care sunt acestea si de ce, vezi in cele ce urmeaza:

1. Coate. Specialistii nu recomanda sa-ti faci un tatuaj pe coate, deoarece in aceasta zona cerneala se pastreaza cu greu. Mai mult decat atat, pielea este foarte groasa, astfel incant artistul tatuator va trebui sa lucreze foarte mult zona. Pe scurt, va dura nu gluma! Iar daca ai ales sa faci, totusi, un tatuaj pe cot, nu uita sa hidratezi sistematic pielea in acea zona! Altfel, desenul va disparea foarte repede.

2. Axile(subsuori). Specialistii spun ca la subsuori doare cel mai tare cand te tatuezi. S-ar putea chiar sa nu rezisti durerii severe(multe persoane cedeaza). Asa ca gandeste-te de doua ori, inainte de a incerca un tatuaj in aceasta zona!

Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va directiona, daca e cazul, catre un medic specialist. Totusi, poti sa-ti dai seama daca suferi de o anumita afectiune, daca stii sa-ti citesti fata. Nu e o gluma! Conform medicinei chinezesti chipul unui om reprezinta oglinda sanatatii.

Pielea de pe fata reactioneaza intr-un mod unic, atunci cand apar schimbari la nivelul corpului tau. Sa vedem despre ce mecanisme este vorba si cum putem rezolva problemele.

1. Nas. Daca ai nasul iritat mai mereu, iar acneea nu-ti da pace in acea zona, e semn ca suferi de afectiuni cardiovasculare, provocate in principal de stres.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Guta este o forma comuna de artrita inflamatorie, cauzata de continutul excesiv de acid uric din tesutul...
Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal. Alte cauze frecvente vinovate...
Artrita este o boala ce cauzeaza dureri si imobilitate la nivelul articulatiilor. Artrita reumatoida afecteaza articulatiile, fiind...
Amigdalita acuta, numita si angina acuta circula in aceasta toamna. Aceasta afectiune este o inflamatie acuta a...
In ultimii 30 de ani, diabetul de tip 2 s-a transformat dintr-o boala rara si usoara, intr-una...