Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Alimentul de baza in orice familie, cartoful, se prepara in diverse combinatii culinare.

Specifica sarbatorilor pascale, ciorba de miel este un preparat traditional romanesc.

Daca aveti pofta de un aperitiv hranitor si satios incercati reteta de rosii umplute cu carne si ciuperci.

Piftia sau racitura de crap face parte din categoria antreurilor reci care se prepara in special iarna. Preparat traditional in Polonia, aspicul de peste este pregatit cu ocazia meselor festive (de Craciun si de Paste).

In popor, prazul este cunoscut ca si ceapa olteneasca, insa, spre deosebire de aceasta leguma iute care ne face sa lacrimam, prazul are o textura diferita, dar si un gust mai dulceag.

Ciorba de vitel are aceleasi ingrediente ca si ciorba taraneasca de vita, numai ca se drege cu smantana si ou, ca si ciorba ruseasca.

Crapul este unul dintre cei mai apreciati pesti de apa dulce.

Folosita ca medicament inca din antichitate, sfecla rosie poate fi consumata sub forma de suc sau salata.

Hranitoare si sanatoasa, ciorba ruseasca cu smantana este un preparat foarte apreciat in Rusia, un popor amator de ciorbe si supe consistente.

Ingrediente:

Daca doriti un sos pentru o friptura de vita sau pentru fructe de mare, atunci cea mai buna alegere pe care o puteti face este sosul tartar.

In combinatie cu merele, varza rosie are beneficii duble asupra sanatatii si este o salata recomandata de nutritionisti in special celor care tin post sau sunt vegetarieni.

Preparata din carne de vita sau porc mai grasa, ciorba taraneasca este o reteta traditionala foarte apreciata de romani.

Daca vi se pare prea greu sosul de maioneza clasic, incercati o reteta putin mai "dulce": sos de maioneza cu smantana.

Va plac mancarurile picante? Daca da, incercati o reteta aperitiv extrem de simpla: oua umplute picante.

Legumele rosii sunt recomandate in medicina moderna pentru tratarea  diverselor afectiuni.

Considerata elixirul tineretii, varza alba contine mai multa vitamina C decat portocalele, are putine calorii si o multime de beneficii medicinale.

Daca ai pofta de un aperitiv rapid si hranitor, poti incerca reteta de oua umplute cu ficat.

Pentru cei care apreciaza castravetii, se vor bucura sa afle ca aceste legume asemanatoare cu dovlecelul sunt o sursa inestimabila de fibre si oligoelemente, necesare organismului.

Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.

Recunoscute sub denumirea de “aur alb” datorita resurselor nutritive, andivele pot fi preparate in cele mai diverse combinatii.