Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta de vara dulce este si dulceata de cirese albe.

Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.

Un lichior aromat, potrivit pentru doamne este lichiorul de cafea.

Supa de carne cu legume poate fi imbogatita si servita cu turnatei de casa.

Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care  se fierbe pana devine frageda si se poate servi cu sos si smantana.

Reteta de calcan prajit nu are nevoie de un timp indelungat de pregatire.

Pentru dulceata de nuci negre se aleg nuci tinere, la inceput de toamna, care sa nu fie uscate sau viermoanoase la mijloc.

Ingrediente:

- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.

Preferat in sezonul rece, inclusiv in vremea sarbatorilor de iarna, cand se consuma citrice din abundenta, lichiorul de portocale este o bautura spirtoasa, cu gust dulceag, servita la desert in baloane.

Supa poate fi servita cu taitei, galuste, dar si cu gogosele de marimea unei nuci.

Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari 

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in casa din carne de porc, vita si oaie.

Dupa preferinte, se poate praji ficat de porc, de vita, sau ficatel de pasare.

La tigaie, puii se prepara intr-un timp scurt, daca sunt taiati in bucati, astfel incat sa fie patrunsi uniform.

Reteta de potarnichi pe varza este pentru 4 persoane.

Calcanul este un peste cu forma plata care traieste inclusiv in Marea Neagra.

Clasicii taitei sunt inlocuiti cu gogosele, realizate din acelasi aluat ca pentru taitei, doar cu forma diferita.

Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu carne de vita.

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.