Afla cum se face snitelul de legume

Afla cum se face snitelul de legume

Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume.

Ingrediente:

- 2 morcovi,
- un patrunjel,
- 4 cartofi,
- 1/4 de varza,
- o mana de fasole,
- una de mazare,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- o lingura de branza rasa,
- o lingura de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara coaja, varza (oparita mai inainte), fasolea verde si mazarea boabe, verde.

2

Se scurg bine din apa si se toaca impreuna, afara de mazare, potrivit de marunt.

3

Separat, se amesteca o lingura de faina cu doua oua, se adauga zarzavatul, branza rasa si sare daca mai trebuie.

4

Se ia cu lingura din compozitie, se fac chiftele rotunde cu mana data prin faina si se turtesc apoi in forma de snitel, pe un fund presarat cu pesmet.

5

Se rumenesc in untura.

si se servesc cu salata.

Etichete: snitele, legume, chiftele

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai...
Te afli in perioada Postului sau poate , pur si simplu, nu consumi carne? Daca esti intr-o...
Esti vegetarian sau vrei sa tii post? Iti prezentam astazi o alternativa excelenta pentru inlocuirea carnii. Ne...