Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Inainte de a fi date la cuptor, ciupercile se umple cu diverse ingredinte, cum ar fi coditele de la ciuperci si ceapa.
Inainte de a fi date la cuptor, ciupercile se umple cu diverse ingredinte, cum ar fi coditele de la ciuperci si ceapa.
Ingrediente:
- un kg ciuperci,
- o ceapa,
- o lingura de unt,
- 25 grame unt proaspat,
- o lingurita de faina,
- un paharel de vin,
- o lingura de bulion,
- 2 linguri de pesmet, o lingurita de frunze de patrunjel tocat,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rup piciorusele, se spala si se scurg. Se asaza toate intr-o forma rezistenta la foc, stropindu-le cu putin unt. Se dau la cuptor pana incep sa se inmoaie.
Se toaca marunt picioarele impreuna cu ciupercile marunte si cu o ceapa. Se pun la foc cu o lingura de unt.
Cand s-au inmuiat, se presara faina, se adauga vinul si zeama de carne sau apa. Se lasa sa fiarba.
Se mai adauga bulion, sare, piper si pesmet.
Se tin pe foc pana ce pasta este suficient de legata. Se adauga patrunjel verde tocat.
Se pune cate o lingurita de umplutura in fiecare ciuperca, netezind deasupra cu un cutit.
Se presara pesmet fin, se dau un sfert de ora la cuptor.
Mod de servire:
Inainte de a servi, se pune peste fiecare ciuperca o bucatica mica de unt proaspat. Se pot pregati, de asemenea, fara bulion si fara pesmet.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.