Afla cum se pregatesc ciupercile umplute

Afla cum se pregatesc ciupercile umplute

Inainte de a fi date la cuptor, ciupercile se umple cu diverse ingredinte, cum ar fi coditele de la ciuperci si ceapa.

Ingrediente:

- un kg ciuperci,
- o ceapa,
- o lingura de unt,
- 25 grame unt proaspat,
- o lingurita de faina,
- un paharel de vin,
- o lingura de bulion,
- 2 linguri de pesmet, o lingurita de frunze de patrunjel tocat,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se aleg ciuperci mari, frumoase. Se rup piciorusele, se spala si se scurg. Se asaza toate intr-o forma rezistenta la foc, stropindu-le cu putin unt. Se dau la cuptor pana incep sa se inmoaie.

2

Se toaca marunt picioarele impreuna cu ciupercile marunte si cu o ceapa. Se pun la foc cu o lingura de unt.

3

Cand s-au inmuiat, se presara faina, se adauga vinul si zeama de carne sau apa. Se lasa sa fiarba.

4

Se mai adauga bulion, sare, piper si pesmet.

5

Se tin pe foc pana ce pasta este suficient de legata. Se adauga patrunjel verde tocat.

6

Se pune cate o lingurita de umplutura in fiecare ciuperca, netezind deasupra cu un cutit.

7

Se presara pesmet fin, se dau un sfert de ora la cuptor.

Mod de servire:

Inainte de a servi, se pune peste fiecare ciuperca o bucatica mica de unt proaspat. Se pot pregati, de asemenea, fara bulion si fara pesmet.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie...
Ciupercile sunt considerate de multi nutritionisti o comoara ascunsa a naturii. Sunt sarace in calorii, dar contin...
Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al...