Cum sa faci rulada de spanac cu crema de ton

Cum sa faci rulada de spanac cu crema de ton

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci aceasta reteta nu e de ratat. Ne referim la rulada de spanac cu crema de ton. Gustos, delicat, sanatos, asa poate fi descris pe scurt acest aperitiv. Pentru a economisi timp, foloseste spanac congelat.

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente:

- 250 grame de spanac proaspat(cantarit dupa sotare)/500 grame de spanac congelat;

- un catel de usturoi;

- 2 linguri de ulei de masline;

- 100 mililitri de apa calda;

- 4 oua medii;

- 30 grame de faina;

- 3 grame de praf de copt;

- 30 grame de parmezan ras;

- sare, dupa gust;

- piper. dupa gust

Rulada de spanac cu crema de ton. Ingrediente pentru umplutura:

- 140 grame de file de ton in ulei de masline;

- 250 grame de crema de branza;

- sare, dupa gust;

- piper, dupa gust.

Rulada de spanac cu crema de ton. Mod de preparare:

- incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie larga antiaderenta;

- adauga peste uleiul incalzit catelul de usturoi(usor zdrobit si in coaja) si soteaza-l jumatate de minut la foc mediu;

- scoate catelul de usturoi din tigaie si adauga spanacul;

- adauga apa si acopera tigaia cu un capac;

- stinge focul dupa ce spanacul a peirdut tot lichidul;

- muta spanacul intr-o sita si lasa-l la racit si scurs;

- paseaza spanacul in blender;

- adauga ouale intregi, parmezanul ras, faina amestecata cu praful de copt, sarea si piperul si amesteca pana la omogenizare;

- tapeteaza forma cu unt/ulei si hartie de copt si adauga compozitia aluatului. Intinde compozitia astfel incat sa obtii un strat uniform de cam un centimetru grosime;

- da blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru un sfert de ora;

- rastoarna acum blatul pe o foaie de hartie noua de copt. Da la o parte hartia pe care s-a copt blatul de rulada;

- ruleaza latul in noua foaie de hartie de copt, strange bine capetele si lasa-l sa se raceasca bine la temeperatura camerei;

- muta blatul ruladei in frigider, infasurat in hartia de copt, pentru i60 minute;

- prepara crema de ton;

- pune fileul intr-o sita si lasa-l la scurs;

- muta fileul intr-un vas;

- adauga crema de branza si alesteca in blender pana obtii o crema omogena;

- asezoneaza cu sare si piper;

- asambleaza rulada. Elimina hartia de copt si unge blatul de rulada, uniform, cu crema de ton. Ruleaz-o cu atentie! Inveleste rulada in folie de aluminiu alimentara si mut-o in frigider pentru macar 3 ore;

- feliaza rulada si serveste-o alaturi de cei dragi.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci rulada de scrumbie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rulada cu crema de ciocolata se poate face in doar 5 minute, fara sa aprinzi focul! Daca...
Rulada de dovleac este o prajitura foarte gustoasa, care contine ingrediente simple si este usor de preparat,...
O rulada usor de obtinut in propria bucatarie din doar patru ingrediente de baza este rulada de...