Rulada de scrumbie. Ingrediente:
- 2 scrumbii;
- 2 morcovi;
- o ceapa;
- 6 oua de prepelita;
- cateva fire/ 10 grame de patrunjel;
- sare, dupa gust;
- piper negru macinat, dupa gust;
- condimente pentru peste, dupa gust;
- 3 lingurite de usturoi granulat;
- 15 grame de gelatina pudra rapid dizolvabila;
Rulada de scrumbie. Mod de preparare:
- spala pestele;
- usuca peste in prospae de hartie;
- despica pestele de la coada spre cap, in linie dreapta;
- da la o parte inotatoarele si maruntaiele;
- elimina coloana vertebrala;
- spala iar pestele sub jet de apa rece;
- indeparteaza toate oasele mici, folosind o penseta;
- toaca o ceapa cat poti de marunt;
- caleste ceapa intr-o tigaie incinsa cu ulei(trebuie sa devina aurie);
- muta ceapa intr-un castron si las-o la racit;
- pune o folie alimentara pe suprafata de lucru si aranjeaza pestele pe ea putin suprapus unul peste altul;
- condimenteaza scrumbia cu putina sare, piper negru macinat, condimente pentru peste, usturoi granulat si gelatina dizolvabila.
- asaza peste peste morcovul dat inainte prin razatoare. Distribuie morcovul cat poti de uniform;
- presara usturoi tocat deasupra pestelui;
- fierbe ouale de prepelita si lasa-le la racit;
- condimenteaza cu putina sare si aranjeaza ceapa prajita;
- presara acum usturoi granulat si gelatina. Pe margine pune ouale de prepelita fierte;
- ruleaza scrumbia cu atentie astfel incat sa fie cat mai compacta;
- infoliaza ruloul in 2-3 straturi;
- transfera pestele intr-o punga;
- leaga punga bine la gura;
- muta punga intr-o cratita cu capac si fierbe pestele pentru jumatate de ora;
- scoate scrumbia din cratita si mut-o intr-un vas potrivit;
- pune un tocator peste rulada, iar deasupra, o greutate( o sticla plina cu apa, sa zicem);
- introdu pestele la frigider peste noapte;
- indeparteaza foliile si taie rulada in felii, dupa propria estetica;
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Scrumbii prajite la tigaie