Afla cum se face fasolea batuta

  Afla cum se face fasolea batuta

Pentru aceasta reteta traditionala se alege fasole uscata mai noua, care fierbe repede.

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- 2 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- sare, p capatana usturoi.

Mod de preparare:

1

Se alege fasole cu bobul mare.

2

Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta.

3

Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget.

4

Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul.

5

Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata.

6

Daca fasolea este noua, nu trebuie tinuta in apa mai inainte.

7

Se trece fierbinte prin sita si se bate bine la foc pana creste.

Mod de servire:

Se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi si cu mamaliguta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece. Afla cum se prepara gasolea uscata cu legume...
Vitamina B este esentiala intr-o alimentatie sanatoasa, reprezentand un compus de 12 vitamine, cele mai comune fiind...
Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata. Ingrediente: - 500 grame linte, - sare, - 2...