Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru ca aceasta reteta sa fie una reusita, este necesar sa folosesti napi tineri, care sunt fragezi, dulci si gustosi.
Pentru ca aceasta reteta sa fie una reusita, este necesar sa folosesti napi tineri, care sunt fragezi, dulci si gustosi.
Ingrediente:
- 1 kg napi,
- 2 linguri de unt,
- o lingurita de faina,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana.
Mod de preparare:
Se taie napii in doua si fiecare jumatate in alte trei sau patru bucati.
Se curata bucatile dandu-le in acelasi timp si o forma mare cat o nuca.
Se spala si se usuca intr-un servet. Se incalzeste unt intr-o cratita, se pun napii, se tin inabusiti circa 20 de minute, la foc potrivit.
Se misca cratita, pentru a nu se lipi de fund. Se pune sare.
Separat se face un rantas alb din unt si faina. Se stinge cu o ceasca de lapte.
Cand sosul a fiert, se adauga smantana, se toarna peste napi si se lasa sa mai fiarba inabusit, la foc mic, circa 20 de minute.
Mod de servire:
Se servesc cu friganele sau cu crochete.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.