Ceaiuri

Descopera articolele noastre despre ceaiuri, citeste prospectele si vezi care este cel mai potrivit pentru tine.

Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim la ceaiul de trandafiri! Este usor, aromat si aduce o multime de beneficii in organism, dintre care amintim: are efecte pozitive asupra sistemului nervos, face pielea mai frumoasa si ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar.

Esti bautor/are de ceai? Daca da, indiferent de aroma pe care o alegi, iti recomandam sa adaugi o lingurita dintr-un fruct cu origini asiatice in fiecare cana. Sa nu mentinem suspansul :) Este vorba despre din ce in ce mai popularul goji!

Papadia, o planta pe care o gasim din abundenta, mai ales in zonele rurale. Putini stiu, insa, ca aceasta planta aparent banala este eficienta in tratarea multor afectiuni. Papadia se poate consuma ca atare sau sub forma de ceai/suc.

Migrenele sunt frecvente in societatea omului modern. Stres, suprasolicitare, griji peste griji, stari de nervozitate si insomnii. Nu te mira, daca te-a luat durerea de cap pe o singura parte, iti vine sa versi si esti apatic. Asta e o migrena si trebuie sa o combati cumva.

Ayurveda este cel mai vechi sistem de medicina din lume. Provine din textele sacre ale Vedelor (c. 3900 i.Hr.- c. 1500 i.Hr.). Principiile sale sunt valorificate in ceea ce, in zilele noastre, numim terapii alternative. Unul dintre leacurile medicinei ayuverdice este apa fiarta si racita.

Ghimbirul are proprietati terapeutice extraordinare, datorate nenumaratelor substante nutritive pe care le contine(minerale, proteine, vitamine, uleiuri esentiale etc). Fiind atat de complex, ghimbirul poate fi folosit cu eficienta sporita si in curele de slabire.

Suferi frecvent de stari de anxietate care iti provoaca teribile dureri de cap? Consulta un medic. Vei primi un tratament care sa te scape de aceste suferinte. Din pacate, medicamentele produc si nenumarate reactii adverse.

Pepenele se afla pe masa oricarui roman, mai ales in zilele toride de vara. Majoritatea nu consuma acest fruct special impreuna cu semintele si bine fac, deoarece pot aparea complicatii gastrointestinale. Nu arunca, totusi, semintele de pepene. Ele se pot transforma intr-un minunat remediu, daca stii cum sa le prepari. Astazi, iti aratam cum.

Hibiscusul se cultiva in Romania mai mult pentru aspectul sau, fiind considerat o planta ornamentala. Putini stiu, insa, ca aceasta superba floare are si proprietati extraordinare pentru sanatate.

Capsunile sunt foarte gustoase si sanatoase. Stim cu totii aceste aspecte. Dar oare cati dintre noi stiu ca frunzele si cozile acestor fructe minunate sunt benefice pentru sanatate? Daca nu stiai, iti spunem noi despre ce este vorba in articolul de mai jos.

Coada– calului(Equisetum arvense) era folosita, in trecut, ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Partile aeriene ale plantei se utilizeaza in scop terapeutic. Odata uscate, tulpinile se pot folosi numai daca isi pastreaza culoarea verde.

Obezitatea este o problema care afecteaza o mare parte din populatia globului, inclusiv copii si adolescenti.

Ceaiul din iarba de ghimpe sustine buna functionare a prostatei si mentine functia urinara normala la barbatii peste 45 ani.

Lemongross este o planta folosita frecvent in bucataria asiatica, asemanatoare la gust cu lamaia si apreciata atat pentru gustul sau dulceag, cat si pentru calitatile sale nutritive.

Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar  si este un suport pentru apararea organismului.

Ceaiul de menta este cel mai adesea folosit in bolile aparatului digestiv, insa el are si alte proprietati.

Ceaiul de musetel are o multitudine de proprietati, putand fi utilizat in mai multe afectiuni.

Ceaiul de tei contribuie la o relaxare optima, ajuta la mentinerea unui somn sanatos, contribuie la functionarea normala a aparatului respirator.

Maghiranul este de cele mai multe ori privit ca un ingredient, insa poate fi folosit si pentru ceai!

Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange.