Sistem imunitar, beneficii

Lista articolelor despre sistem imunitar si beneficii pe AflaCum.ro

Articole despre sistem imunitar si beneficii

Citeste cele mai noi articole despre sistem imunitar si beneficii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sistem imunitar si beneficii, pe AflaCum.ro!

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest tip de vin este benefic pentru sanatatea inimii si pentru pastrarea siluetei.

Iata 5 dintre benficiile consumului unui pahar de vin rosu pe zi:

1. Ajuta la scaderea in greutate:
Potrivit unor studii recente, un pahar de vin rosu pe zi este echivalentul unei ore de exercitii fizice.

Imunitatea reprezinta rezistenta organismului fata de actiunea agentilor patogeni sau a produsilor toxici ai acestora. Sistemul imunitar este influentat, asadar, de factorii externi, de obiceiurile unei persoane, dar si de...grupa sanguina a acesteia!

Studiu. Cativa cercetarori americani au descoperit ca grupa sanguina influenteaza modul in care organismul este capabil sa produca interferon in timpul unei infectii virale, ce este direct legata de problemele sistemului imunitar. Interferonii sunt proteine secretate de celulele corpului ca raspuns la invazia virusului, la substante bacteriene si compusi chimici cu greutate moleculara mica.

Ce fel de imunitate ai in functie de grupa sanguina:

Sistemul imunitar este greu incercat in fiecare zi. Stresul, oboseala, starile de anxietate, alimentatia nesanatoasa sunt printre principalii vinovatii pentru scaderea imunitatii. In aceste conditii, in primul rand, trebuie sa incercam sa ne echilibram viata. In al doilea rand, exista metode de stimulare a imunitatii. Astazi, ti-o prezentam pe cea mai simpla: lovirea usoara a apei reci cu talpile.

Apa rece poate parea un dusman pentru persoanele cu imunitate scazuta, deoarece se poate crede ca acestea vor raci rapid. Nu e deloc asa! Sunt studii ce releva faptul ca persoanele care fac dusuri reci timp de cel putin doua minute pe zi sunt mai putin predispuse la raceli. Apa rece revigoreaza si stimuleaza pulsul cardiac. De aici, o mai buna circulatie a sangelui!

Sa revenim, asadar, la metoda noastra! De fapt, este medota doctorului Sergey Bubnovsky, specialist in terapie chineza la Universitatea din Moscova:

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine o serie de beneficii pentru intregul organism, dupa cum urmeaza:

1. Ajuta in tratarea acneei, datorita continutului de acid salicilic. Zdrobiti o rosie coapta si intindeti pulpa pe zona afectata, lansad-o sa actioneze timp de 10-20 de minute, inainte de a o indeparta cu apa calduta. Repetati acest tratament de 2-3 ori pe zi, pentru rezultate scontate.

2. Micsoreaza porii deschisi, in care se acumuleaza praf si impuritati, ce pot produce cosuri, deoarece actioneaza ca un astringent natural,
1. Puneti o lingura de suc proaspat de rosii intr-un bol.
2. Adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
3. Clatiti-va fata cu apa si apoi aplicati amestecul de mai sus pe porii deschisi, cu ajutarul unei dischete demachiante.
4. Lasati solutia sa actioneze timp de 15 minute.
5. Clatiti-va fata cu apa rece si uscati-o bine cu un prosop curat.
6. Folositi acest tratament de 2 ori pe saptamana.

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sportul ajuta la intarirea sistemului imunitar si cardiovascular, a functiilor cerebrale si la imbunatatirea somnului si nu...
Sistemul imunitar protejeaza organismul uman impotriva virusilor, a bacteriilor si a altor microorganisme care pot impiedica functionarea...
Lamaia este originara din Asia si provine de la un arbore vesnic verde. De la ea utilizam...
Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe. Pentru a beneficia de...
Uleiul de cocos este un aliment natural, 100% comestibil cu numeroase beneficii pentru sanatate. Uleiul de cocos...
Terapia cu miere sau apiterapia este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le...