Vitamina C, fructe

Lista articolelor despre vitamina C si fructe pe AflaCum.ro

Articole despre vitamina C si fructe

Citeste cele mai noi articole despre vitamina C si fructe publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vitamina C si fructe, pe AflaCum.ro!

Despre portocalele rosii sicilienii spun ca este important sa le includem in meniul zilnic daca vrem sa tinem doctorul la distanta.

Portocalele rosii din Sicilia sunt cele mai recomandate din trei motive: contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, dozele ridicate de vitamina C scad riscul de a contacta cancer.

Pentru a demonstra eficienta consumului de portocale rosii, cercetatorii italieni au facut un experiment pe oamenii de varsta a treia pe parcursul a doua luni. De-a lungul proiectului, voluntarilor li s-a dat sa bea zilnic cate o cana de suc stors de portocale rosii. La finalul experimentului s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate in randul persoanelor care au luat parte la experiment.

Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un antioxidant esential pentru absorbtia altor vitamine, ajutand, totodata, la formarea colagenului din muschi, tendoane si ligamente.

Vitamina C este folosita, de asemenea, in tratarea racelilor si a altor afectiuni. Iata ce alimente au un continut mare de vitamina C:

Fructele ( in special citricele) sunt alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C si nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a oricarei persoane. Este bine de stiut ca exista fructe cu un continut mult mai mare de vitamina C decat portocalele, cum ar fi: kiwi, guava sau grefruitul.

Ceaiul din fructe de macese contribuie la intarirea organismului si sustine sistemul imunitar.

Fructele de macese sunt renumite pentru continutul ridicat in vitamina C naturala: minim 200 mg %.

Ingrediente: fructele arbustului Rosa canina L., fam. Rosaceae, care sunt bogate in vitamina C; mai contin vitaminele B, E, K, P, provitamine A; pectine; acizi organici, flavonoizi, carotenoide.

Esti un mic producator de fructe si legume? Daca da, probabil iti castigi existenta din aceasta activitate. O faci, insa, cu eficienta sporita? Ai la indemana un depozit suficient de mare si de bine pus la punct pentru ca marfa sa reziste cum trebuie pana la vanzare? Probabil ca te-ia intrebat deja toate acestea. In cazul in care nu ai gasit un raspuns adecvat, iti dam o mana de ajutor!

Cum sa depozitezi corect fructele si legumele:

Alege un loc pentru depozitare. Spatiul pentru depozitare trebuie sa fie potrivit. Ai avea nevoie de un depozit/camera separata. In cazul in care nu ai la indemana aceasta posibilitate, poti improviza: transforma un spatiu acoperit precum un garaj in depozitul pentru fructe si legume de care ai nevoie. Ideea este sa izolezi bine locul, protejandu-l impotriva umiditatii si a schimbarilor bruste de temperatura.

Consumul regulat de zaharuri rafinate poate produce numeroase probleme de sanatate. Fructele contin, la randul lor, zahar, dar ofera mai multa valoare nutritiva sub forma de vitamine si fibre. Asadar, macar ocazional e de preferat sa inlocuiesti zaharul clasic cu cel pe care ti-l ofera diferitele fructe! Despre toate acestea, in materialul de mai jos.

Cum sa inlocuiesti zaharul rafinat cu cel din fructe:

Fa un piure de fructe. Pune o banana, ceva smochine si papaya/alt fruct exotic intr-un robot de bucatarie si amesteca pana cand obtii o pasta uniforma. Poti coace fructele putin inainte, daca doresti. Adauga piureul obtinut in retetele preferate, ca inlocuitor de zahar! Daca o reteta necesita, spre exemplu, o ceasca de zahar, poti folosi o jumatate de cana de piure.

Fructele si legumele nu ar trebui sa lipseasca din dieta unui om sanatos! Consumam , insa, intotdeauna, aceste alimente asa cum trebuie? E o intrebare pe care, probabil, nu ti-ai pus-o. Pentru ca da: unele fructe si legume isi pierd din nutrienti prin decojire!

Legume si fructe pe care nu ar trebui sa le decojesti:

Castravete. Aceasta leguma plina de apa este curatata de majoritatea oamenilor. Nu e un obicei tocmai sanatos, doearece coaja de castravete contine antioxidanti ce stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi si a fibrelor care previn constipatia. Cu exceptia cazurilor in care castravetele are coaja amara(se intampla cand vrejul a fost calcat sau cand planta a suferit de seceta), nu ar trebui sa o elimini atunci cand consumi castravretele!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Canicula este greu de suportat si trebuie neaparat combatuta. Solutia? Hidratarea corespunzatoare si o igiena zilnica fara...
Coronavirusul se extinde pe zi ce trece, iar odata cu el si sentimentul de panica! Apar informatii...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
Deficienta de vitamina este mult mai prezenta la inceput de primavara. Fara necesarul de vitamine, ne simtim...
Alimentele sunt modificate genetic pentru a deveni mai rezistente la virusi, pentru a li se imbunatati valoarea...
Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina solubila in apa, importanta pentru cresterea si dezvoltarea normala...